Royal prijskaartje: de 5 duurste koninklijke bruiloften

Van een driedaags evenement tot een jurk van 80.000 pond.

Aan een bruiloft hangt vaak al een groot prijskaartje, maar royals weten het helemaal bont te maken. Een overzicht met de vijf duurste koninklijke bruiloften, zodat je jezelf geen big spender meer hoeft te voelen!

1. Prinses Eugenie en Jack Brooksbank

De kleindochter van wijlen koningin Elizabeth, prinses Eugenie, trouwde op 12 oktober 2018 met Jack Brooksbank, in een jurk die speciaal ontworpen werd door Peter Pilotto en Christopher de Vos. De receptie op Windsor Castle werd georganiseerd door de Queen, uiteraard met koets als vervoer naar de avondreceptie in de Royal Lodge, de officiële residentie van prins Andrew. De bruiloft zelf en de twee ceremonies werden privé betaald door de ouders en familie van de bruid, samen met de bloemen, het entertainment en de kleding. Naar schatting bedroeg de beveiliging op de dag 2 miljoen pond.

Bron: BrunoPress

2. Prins Rainier en Grace Kelly van Monaco

Een bruiloft voor in de boeken: de trouwdag van prins Rainier en Grace Kelly. Op 18 april 1956 werd de Amerikaanse actrice in één klap prinses. De trouwjurk had een hoge halslijn, meerdere petticoats en een hele rits antieke parels. Bij de ceremonie een handjevol bekende sterren zoals Cary Grant, Ava Gardner en Aristoteles Onassis, bij het diner kaviaar, kreeft en een bruidstaart van zes lagen. Ook de huwelijksreis deed er niets aan onder. De pasgetrouwden vertrokken na het huwelijk voor zeven weken op een cruise. Hoeveel het totaalplaatje kostte, maar de prijs van de jurk van Grace weten we wel. Die bestond uit 100 meter kwaliteitszijde en 25 meter tafzijde, wat met inflatie vandaag bijna 92.000 euro zou kosten.

Bron: BrunoPress

3. Prins William en Kate Middleton

Een iconische bruiloft die ons nog goed op het netvlies staat, is de bruiloft van prins William en Kate Middleton. Het paar trouwde op 29 april 2011 in Westminster Abbey. Kate droeg een kanten jurk van Alexander McQueen, met een sleep van drie meter lang. Die kostte naar schatting 355.000 pond. Maar de grootste kostenpost was opnieuw de beveiliging. In totaal werd voor deze royal wedding ongeveer 30 miljoen pond neergeteld. Om de pijn voor de belastingbetaler wat te verzachten, bevestigde de koninklijke familie later dat ze de belangrijkste aspecten van de bruiloft uit eigen zak hadden betaald, waaronder de kerkdienst, bijbehorende muziek, bloemen, versieringen en de receptie na afloop.

4. Prins Albert en Charlene Wittstock

Het Monegaskisch huwelijk van prins Albert en Charlene Wittstock werd destijds beschreven als s’ lands ‘grootste feest in 55 jaar’, na het huwelijk van Alberts ouders. De bruid droeg een zijden Armani Privé-jurk, Andrea Bocelli zong de gasten een serenade toe en het paar reed weg in een op maat gemaakte Lexus-hybride om zich om te kleden voor de avondfestiviteiten. Hun driedaagse viering kostte naar schatting 60 miljoen euro.

Bron: BrunoPress

5. Voormalig kroonprins Felipe van Spanje en Letizia Ortiz Rocasolano

De bruiloft van de toenmalige kroonprins Felipe in Felipe met journalist Letizia Ortiz Rocasolano in 2014 trok ongeveer 25 miljoen kijkers. De bruid droeg een op maat gemaakte jurk van de Spaanse ontwerper Manuel Pertegaz, met een hoge kraag, een sleep van vier meter en met echte gouden accenten. De 1500 gasten op de receptie zagen hoe het bruidspaar de bruidstaart van twee meter aansneed, die werd weggespoeld met 1.000 flessen champagne. Bij elkaar kostte deze feestelijke dag zo’n 21 miljoen euro.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws