Dit erfstuk droeg prinses Charlotte op de begrafenis van de Queen

De prinses was niet de enige die in de juwelendoos van de overleden monarch was gedoken.

Op de begrafenis van Queen Elizabeth afgelopen maandag werden een hoop subtiele en niet-subtiele sieraden gedragen als eerbetoon aan de overleden monarch. Zo ook prinses Charlotte, die voor een bijzonder brochedebuut ging.

Voor de volgende generatie

Prinses Charlotte was samen met haar broer prins George aanwezig op de begrafenis van Queen Elizabeth. Ze hadden zelfs een speciale taak, en mochten samen met hun ouders en andere familieleden achter de kist lopen. Voor de gelegenheid droeg de jonge prinses een zwarte jurk met idem hoed en een opvallende broche. En wat blijkt, deze broche is al een eeuw lang in het bezit van de royal family.

Het kleine diamanten hoefijzer was namelijk een geschenk van de overleden koningin. Maar Queen Elizabeth was niet de eerste eigenaar van de diamanten broche. Eerst behoorde hij toe aan de moeder van koningin Elizabeth, de Queen Mother. Foto’s laten zien dat ze de ruitersspeld in 1929 al had, en hem waarschijnlijk later had doorgegeven aan haar oudste dochter. En de Queen gaf hem vervolgens weer door aan haar achterkleindochter Charlotte.

Dat de jonge prinses de broche aan de linkerkant van haar zwarte jasje droeg, is dus een subtiel gebaar naar haar overleden oma die dol was op paarden. En de prinses draagt hem met trots!

Prins George en prinses Charlotte hielden zich tijdens de ceremonie groot. Bron: BrunoPress

Uit de koninklijke juwelenkist

Prinses Charlotte was overigens niet de enige die sieraden ter ere van haar overleden oma droeg. Zo droeg prinses Kate twee opvallende oorbellen die ook van de overleden koningin waren, de Bahrain Pearl Drop oorbellen en de vierstrengs parelchoker met centrale diamanten sluiting, afkomstig uit de persoonlijke collectie van de koningin. Schoonzus Meghan Markle droeg de oorbellen met parel en diamanten die ze in 2018 kreeg van Elizabeth.

Kate Meghan
Bron: BrunoPress

Ook koningin-gemalin Camilla droeg een broche met een bijzondere geschiedenis. Zij speldde namelijk de Hesse Diamond Jubilee-broche van koningin Victoria op, ook een erfstuk dus. We zijn benieuwd of we nog meer ‘bekende’ sieraden zien opduiken de komende tijd!

Bron: People Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws