‘Harry en Meghan slaan de kroning van Charles heus niet over’

Dat kinderfeestje voor Archie komt later wel...

Prins Harry en hertogin Meghan zouden al drukbezet zijn op de dag dat (schoon)vader Charles gekroond wordt. Zoontje Archie viert dan namelijk zijn vierde verjaardag. Maar zeg nou zelf, de keuze tussen een historisch moment en een kinderfeestje is makkelijk gemaakt, toch?

De Sussexes komen wel/niet

De gastenlijst voor de kroning van koning Charles en koningin-gemalin Camilla is nog niet bekendgemaakt, maar we hebben al ’n aardig idee wie er van de partij zullen zijn op 6 mei 2023. Natuurlijk zullen prins William en prinses Kate vooraan zitten, en van de Oranjes wordt hoogstwaarschijnlijk prinses Amalia gestuurd. Maar hoe zit het met prins Harry en hertogin Meghan, die toch duidelijk afstand hebben genomen van het royal leventje? De meeste insiders en koningshuisdeskundigen verwachten dat die ook bij het bijzondere moment zullen zijn, al moeten ze daarvoor hun eigen plannen even opschuiven.

Archie, het zoontje van Harry en Meghan, viert namelijk op diezelfde dag zijn vierde verjaardag. Ook leuk natuurlijk, maar je zou zeggen dat zo’n once-in-a-lifetime kroning belangrijker is dan een kleuterfeestje. Daarnaast hebben de Sussexes eerder bewezen dat je royal evenementen en kinderverjaardagen prima kunt combineren. Dochter Lili vierde afgelopen zomer bijvoorbeeld haar eerste verjaardag tijdens het jubileumweekend van Queen Elizabeth.

Camilla hoopt het wel

Volgens royalty expert Katie Nicholl worden Harry en Meghan ongetwijfeld uitgenodigd. “Maar zij moeten zelf beslissen of ze komen.” De koningshuisauteur weet van insiders dat de royals een onverwachte vredesduif in hun midden hebben: Queen Consort Camilla. “Camilla heeft er alles aan gedaan om de familie weer bij elkaar te brengen”, zegt Nicholl in Marie Claire. “Ik denk dat ze heel blij zou zijn, net als de koning, als Harry en Meghan naar de kroning komen.”

Dat de ceremonie plaatsvindt op de verjaardag van Archie, ziet ze niet als een sneer, maar als een gelukkig toeval. “Er gaat natuurlijk een enorme hoeveelheid planning schuil achter zo’n belangrijk historisch moment als een kroning en de koninklijke kalender zit vol jubilea en verjaardagen.” Zo is 6 mei ook de huwelijksdag van Camilla’s dochter Laura.

Alles kan veranderen

Ook royaltykenner Russell Myers durft erop te wedden dat Harry en Meghan op 6 mei gewoon in Westminster Abbey te vinden zijn. “Ik kan me niet voorstellen dat ze niet komen”, verklaart hij in de podcast Pod Save the King. Wel is het even afwachten wat de docuserie over de Sussexes en de memoires van Harry gaan brengen. “We weten nog niet wat de inhoud daarvan zal zijn. Volgens de verslagen is Harry in rap tempo hoofdstukken aan het herschrijven. Alles kan er heel, heel anders voorstaan aan het einde van dit jaar. Laat staan op 6 mei.”

Bron: Marie Claire US, Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress

.

 

Laatste nieuws