Hertogin Meghan: ‘Dat is niet veeleisend zijn of moeilijk doen, dat is duidelijk zijn’

Meghan gebruikt haar podcast om haar stem weer te laten horen.

Hertogin Meghan is op dreef met haar podcast Archetypes, waarin ze samen met beroemdheden als Serena Williams, Mariah Carey en Paris Hilton de labels waar vrouwen mee te maken krijgen ontleedt. Hoewel de celebs hun verhaal doen, is het óók de Duchess of Sussex zelf die heel wat misstanden over zichzelf recht wil zetten. Want dat Meghan veeleisend zou zijn, dat zul je de afgelopen jaren ook vaak gelezen hebben…

Duidelijkheid of boosheid?

In de nieuwste aflevering van haar podcast gaat Meghan verder in op het label angry black woman, oftewel het beeld dat vrouwen van kleur sneller boos of slechtgemanierd zouden zijn. “Maakt het stellen van grenzen, het hebben van een mening of duidelijk zijn je boos…of menselijk?”, vraagt de hertogin zich af in de omschrijving van de aflevering.

De Duchess zelf wordt in de media maar wat vaak neergezet als veeleisend – verhalen over Meghan die stampvoetend zou vragen om een tiara/een privétafel in een restaurant/een titel voor haar kinderen/een paleisprivilege, en ga zo maar door, doen nog elke dag de ronde. “Ik ben kieskeurig,” geeft Meghan toe in de podcast. Maar, zegt ze, dat kan ook een compliment zijn.

Duidelijke grenzen

“Ik ben kieskeurig. Ik denk dat ‘een hoog tij alle boten optilt’, we kunnen allemaal slagen, dus laten we ervoor zorgen dat iets echt goed is. Want dan is het een gedeeld succes voor ons allemaal”, vertelt de hertogin. “Maar ik weet ook dat ik ineengedoken of sluipend op mijn tenen een kamer binnenkom. Het meest beschamend vind ik nog wel als je een zin zegt en je intonatie omhooggaat, alsof je een vraag stelt,” aldus Meghan.

“Stop met fluisteren en rondsluipen en zeg wat je nodig heb. Je hebt het recht om grenzen te stellen, je hebt het recht om duidelijk te zijn. Dat maakt je niet veeleisend, dat maakt je niet moeilijk. Dat maakt je duidelijk.”

In de aflevering spreekt Meghan met comedian/talkshow-host Ziwe en actrice Issa Rae. Ook die laatste laat weten dat ze ‘kieskeurig’ juist als een compliment opvat. “Voor mij betekent dat dat ik weet wat ik wil.”

Bron: PEOPLE, Archetypes | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..