Prinses Mary krijgt bijzonder dier voor haar verjaardag

Prinses Mary had een 'special wish' toen ze in februari 50 kaarsjes uitblies.

Voor wie nu in de war is: klopt, prinses Mary’s 50e verjaardag was in februari, maar nu is de ‘wens’ van de Deense kroonprinses eindelijk ingewilligd.

Australische roots

Copenhagen Zoo kondigde in februari ter ere van Mary’s verjaardag aan dat ze hun expositie zouden gaan uitbreiden met een aantal unieke Australische dieren. Een mooi gebaar, aangezien prinses Mary Australische roots heeft. In februari werd de expositie, genaamd Mary’s Australian Garden, aangekondigd en mocht de tweeling, prins Vincent en prinses Josephine, de eerste aarde omscheppen, om de start van het project aan te kondigen. Nu is de collectie daadwerkelijk compleet en officieel geopend.

De Deense dierentuin heeft nu vijftien nieuwe dieren die te zien zijn. Deze worden bij de andere Australische dieren gezet. Onder andere koala’s, mierenegels, wombats en wallaby’s (kleine kangoeroes) zijn aan de dierentuin toegevoegd.

Kookaburra

Ook een aantal Australische vogels kunnen Copenhagen Zoo nu hun thuis noemen. En daarvoor had prinses Mary nog een bijzonder verzoek. Het was haar ‘speciale wens’ om de kookaburra, ook wel lachvogel, in de dierentuin terug te zien.

Say no more, moet directeur van de Copenhagen Zoo, Jørgen Nielsen, hebben gedacht. Nielsens kantoor zit vlak naast de Australian Garden en dus hoort hij de roep van deze vogel, die op de lach van een mens lijkt, iedere dag opnieuw. Je moet het maar willen.

Beschermvrouwe

Prinses Mary is beschermvrouwe van de dierentuin en heeft al een mooie geschiedenis met de plek. In 2006 kreeg Copenhagen Zoo namelijk vier Tasmaanse duivels, om de doop van prins Christian te vieren. Een bijzonder tegenstrijdig cadeau voor een kerkelijke traditie vanwege de naam van de beestjes, als je het ons vraagt. Maar goed, een gegeven paard…

Tours

Dit weekend houdt de dierentuin een aantal tours door de Australische tuin om bezoekers het een en ander te vertellen over de nieuwste aanwinsten. Prinses Mary zal hoogstwaarschijnlijk niet met haar gezin aanwezig zijn, zij zijn mogelijk op een korte vakantie tussen hun koninklijke taken door. Ach, die kookaburra blijft wel zitten.

Bron: Honey.nine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws