Dit gaat prins Harry doen met de opbrengsten van zijn tell-all boek

De prins is er heel duidelijk in.

Sinds vorig jaar is bekend dat prins Harry met een onthullend boek gaat komen. Al deze maanden werd er veel gespeculeerd over de inhoud, maar ook over de mogelijke datum waarop het boek werd uitgebracht. Dat is nu eindelijk bekend. Maar wat gaat prins Harry eigenlijk doen met de opbrengsten?

Spare

Het boek gaat Spare heten en zal op 10 januari 2023 in de boekhandels liggen, zo meldde Penguin Random House vorige maand op hun Instagram-account. Het tell-all boek is naar Harry’s eigen zeggen geschreven door de ‘man die hij is geworden, en niet als de prins die hij ooit was’.

Wel heeft de Duke of Sussex een aantal van de memoires die eerder in het boek stonden, aangepast. “Er staan misschien dingen in die niet handig zijn om te vertellen vlak nadat zijn oma is overleden en zijn vader koning is geworden”, aldus een bron in gesprek met The Sun on Sunday.

Opbrengsten

Nu het boek dan eindelijk aan alle wensen van de Duke voldoet, is het alleen nog maar wachten op de releasedate. Maar wat gaat Harry eigenlijk verdienen aan het boek, en niet te vergeten: wat gaat er gebeuren met de opbrengsten van het boek?

Daar is prins Harry al erg duidelijk in geweest. Tijdens een polowedstrijd in 2021, heeft Harry aangegeven dat 1,5 miljoen pond van de opbrengsten naar zijn liefdadigheidsinstelling Sentebale gaat, die hij in 2006 heeft opgericht samen met prins Seeiso van Lesotho.

WellChild

Echter is Sentebale niet de enige liefdadigheidsinstelling waar een deel van de opbrengsten van het boek naartoe gaan, zo staat aangegeven op de officiële website van Spare. Ook zal prins Harry 300.000 pond schenken aan WellChild, waar hij sinds 2007 beschermheer van is. Uitgegeven is het dus al, nu maar hopen voor Harry dat het geld inderdaad binnenstroomt!

Bron: People | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..