Minimaal shoppen: prinses Alexia mag maar zoveel pakketjes per maand bestellen

Misschien ietwat streng, maar er zit een hele mooie betekenis achter.

Prinses Alexia – ook wel een van de stijlvolste Nederlandse royals – vertoeft nu al een tijdje op het Atlantic College in Wales. Er wordt daarom ook van uitgegaan dat de fashionista vast en zeker goed gebruik maakt van het Britse mode-aanbod. Toch ligt dit een beetje anders, aangezien de leerlingen van de school maandelijks maar een klein aantal pakketjes mogen ontvangen.

Modeprinses

Hoewel de modeprinses in luxe merken zoals Sandro, Maje en Tara Jarmon rondparadeert, zien we de prinses ook steeds vaker schitteren in betaalbare merken zoals in kleding van de Zara en H&M. Als er iemand Máxima’s modegenen heeft meegekregen, is het prinses Alexia wel.

Vier pakketjes per maand

Aangezien online shoppen ook gewoon kan vanuit een afgelegen kasteel in Wales, zou je denken dat het Atlantic College overspoeld wordt met pakketjes voor onze modeprinses, maar niets is minder waar. De studentenraad van de kostschool heeft namelijk begin dit jaar besloten dat er maar een bepaald aantal pakketjes per maand bezorgd mag worden. De studenten mogen een luttele vier pakketjes per maand ontvangen.

En nee, ook voor prinsessen ver van huis hanteert de school geen uitzonderingen. Stuurt het thuisfront een leuk pakketje naar een van de leerlingen, dan telt dit ook mee. Erg streng zou je denken, maar er zit wel degelijk een mooie reden achter.

Diversiteit

De regels voor een maximaal aantal pakketjes per maand, hebben te maken met de armere leerlingen die rondlopen op de campus. “Het is onze taak om deze verschillen te proberen te verzoenen”, liet schooldirecteur Naheed Bardai eerder weten aan De Tijd. “Diversiteit is zó belangrijk in de wereld. Hier op de campus maakt het geen verschil wie je bent. Je kan de prinsessen er niet uit pikken, het zijn gewoon tieners, net als de rest”, vervolgde hij.

Bron: All Things Amalia | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws