Hier shop je het groene pak van prinses Amalia

Niet duur!

Het was zonder twijfel een vreemde fotosessie voor prinses Amalia: niet lekker naar de kroeg kunnen, wel moeten poseren voor de pers. De studente sloeg zich er dapper doorheen in haar prachtige powerpak.

Pak aan en gaan

Van feesten bij een vereniging, macaroni koken in haar studentenhuis, blokken in de bibliotheek of doorzakken in de kroeg is helaas geen sprake voor de eerstejaars studente . Door haar opgeschroefde beveiliging kan prinses Amalia alleen nog maar het huis uit om colleges te volgen. Wel was de kroonprinses ‘gewoon’ aanwezig bij de fotosessie vorige week – zonder enige blijk te geven van alle ellende waarmee ze te maken heeft. Powerpak aan en gaan!

Beeld: BrunoPress

Shoppen bij de Zara

Het smaragdgroene pak waarin Amalia vorige week de show stal, shopte ze bij de Zara. De blazer gaat voor 69,95 euro over de toonbank, de bijbehorende broek gooi je voor 39,95 in je winkelmandje.

Een prikkie vergeleken met het ook al zo prachtige groene pak dat prinses Alexia afgelopen Koningsdag droeg. Daar betaalde je in totaal 570 euro voor.

Beeld: BrunoPress

Ook tijdens Prinsjesdag liet prinses Amalia al zien dat ze zuinig omspringt met haar kleedgeld. Terwijl Máxima op de derde dinsdag van september steevast de betere couture uit de garderobe haalt, koos de kroonprinses voor een japonnetje van Asos. Al haar accessoires leende ze van haar moeder. Helemaal budget proof, wat haar toch nog een beetje die studentenbeleving geeft.

Bron: Libelle, BM Archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws