Royal babynieuws: prinses Olympia verwelkomt ’troonopvolger’

We hebben er weer een prinsje Louis bij.

Baby Bonaparte is geboren! Prins Jean-Christophe en prinses Olympia verwelkomden op 7 december hun eerste kindje, prins Louis Charles Riprand Victor Jérôme Marie. Mocht je denken: hartstikke leuk, maar geen idéé wie dat zijn, dan helpen we je op weg. De pasgeboren prins heeft namelijk heel wat blauw bloed door z’n aderen stromen.

Babybuikje

Oplettende royaltywatchers zagen prinses Olympia al met een babybuikje bij de bruiloft van haar nicht, de Belgische prinses Maria Laura, afgelopen september. En nu heeft baby Bonaparte zich inderdaad aangekondigd. Deze week werd de geboorte van prins Louis bekendgemaakt. Félicitations!

Prins Jean-Christophe Napoleon en prinses Olympia Napoleon bij de bruiloft van prins Joseph Emmanuel van Liechtenstein, maart 2022. Beeld: BrunoPress

De nieuwe Napoléons

Het pasgeboren prinsje Louis is voorbestemd om het nieuwe hoofd van het Huis Bonaparte te worden. Zijn vader is Jean-Christophe Napoléon, een Franse prins die meent de rechtmatige opvolger te zijn van de beroemde Keizer Napoléon himself. Prins Jean-Christophe stamt namelijk af van Napoléons jongere broertje, koning Jérôme.

Maar dat is heus niet zijn enige koninklijke connectie. Via zijn moeder stamt prins J-C ook af van koning Lodewijk XIV (degene die het giga-paleis Versailles liet bouwen), en ook mag hij koning Leopold II van België, prins Willem IV van Oranje-Nassau, koning Karel III van Spanje, koning Frederik Willem I van Pruissen en koning George II van Groot-Brittannië onder zijn voorouders rekenen. Al dat onderlinge trouwen levert een stevig royal netwerk op.

En dat doet ’t nog altijd, want de pasgeboren prins heeft niet alleen van zijn vaders kant een hoop blauw bloed meegekregen. Zijn moeder, prinses Olympia, ging voor haar huwelijk met de Franse wannabe keizer als gravin von und zu Arco-Zinneberg door het leven. Olympia is een achterkleindochter van de laatste koning en koningin van Beieren en van de laatste keizer en keizerin van Oostenrijk. Ook had ze voor haar huwelijk al een linkje met de Napoléons: ze is namelijk een verre achternicht van Marie Louise, hertogin van Parma, de tweede echtgenote van keizer Napoléon. Dit koppel neemt de dynastie bloedserieus, keizerrijk of niet.

Royal wedding

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Oscar de la Renta (@oscardelarenta)

Prins Jean-Christophe en gravin Olympia trouwden in oktober 2019 in Parijs. Tout le gotha kwam daarvoor uitrukken, van de Britse prinses Beatrice tot de groothertog van Luxemburg met zijn hele familie. We gokken dat er nu ook heel wat kraamfelicitaties op koninklijk briefpapier in de bus vallen. Van harte met de petit Louis!

Bron: Histoires Royales | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws