De korte relatiebreuk tussen prinses Kate en prins William

Er is een periode geweest waarin het niet zo lekker liep tussen de twee.

Prins William en Kate mogen nu dan misschien het powercouple van het Britse koningshuis zijn, er is een periode geweest dat het allemaal niet zo vlekkeloos verliep…. De twee kregen namelijk een relatie op de universiteit, maar zijn daarna ook nog even kort uit elkaar geweest.

Speciaal

Prins William en Kate ontmoetten elkaar op de universiteit waar ze allebei studeerden, St. Andrews. Volgens William was het zo goed als liefde op het eerste gezicht. “Toen ik Kate voor het eerst ontmoette, zag ik dat er iets speciaals aan haar was”, legde hij al eens uit. Het stel heeft een aantal jaar gedate, maar als donderslag bij heldere hemel ging het powercouple in 2007 plots uit elkaar.

Al snel draaide de geruchtenmolen overuren. Zo zou Kate klaar zijn om te settelen, terwijl de prins nog te gehecht was aan zijn vrijheid en alles uit zijn jonge jaren wilde halen. Een paar weken na de relatiebreuk besefte William dat hij een enorme fout had begaan en hij deed er dan ook alles aan om Kate weer voor zich te winnen. Met succes.

Opgroeien

Jaren later spraken de prins en prinses over hun korte break-up. “We waren allebei erg jong”, vertelde William toen. “We waren nog op zoek naar onszelf, naar ons eigen pad.” Kate onthulde dat ze niet blij was met de relatiebreuk op dat moment. “Maar het heeft me sterker gemaakt”, legde ze uit.

Pact

Gelukkig kwam het daarna allemaal goed en ging het koppel met z’n tweeën op een romantische vakantie naar de Seychellen. Daar zouden ze een geheim pact hebben gesloten om te gaan trouwen. De verloving liet nog even op zich wachten, want pas in 2010, op 16 november was het hoge woord eruit. Happily ever after indeed.

Bron: Archief Beau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws