Bronnen bevestigen: Lilibet Diana is gedoopt

De dochter van Harry en Meghan is vorig weekend gedoopt.

Er werd al een paar dagen over gespeculeerd, maar bronnen hebben nu toch echt bevestigd dat de dochter van Harry en Meghan, Lilibet, is gedoopt. De doop vond afgelopen vrijdag plaatst tijdens een intieme ceremonie in het huis van de Sussex’jes.

Privéceremonie

Lilibet Diana, de dochter van prins Harry en hertogin Meghan, is al bijna twee jaar oud, maar tot nu wisten we nog bijna niets over haar. Er werd na haar geboorte bijvoorbeeld heel veel gespeculeerd over haar doop. Volgens de ene bron moest en zou die van de Sussexjes ‘gewoon’ in Windsor zijn, in (een kopie van) de doopjurk die al generaties lang door de royals wordt gebruikt. Volgens andere insiders zouden Harry en Meghan hun dochter laten dopen in de buurt van hun nieuwe thuis. Dat laatste blijkt nu het geval geweest te zijn.

PEOPLE bevestigt namelijk dat de hertog en hertogin van Sussex afgelopen vrijdag een doop hebben gehouden voor de 21 maanden oude Lilibet. De kleine ceremonie vond gewoon plaats in het huis van Harry en Meghan. “Ik kan bevestigen dat prinses Lilibet Diana op vrijdag 3 maart is gedoopt door de aartsbisschop van Los Angeles, ds. John Taylor”, bevestigde een woordvoer aan PEOPLE.

Harry en Meghan zouden koning Charles, koningin Camilla en prins William en prinses Kate uitgenodigd hebben, maar zij waren niet aanwezig bij de doop. Wie er wel aanwezig waren? Zo’n twintig tot dertig gasten, waaronder Meghans moeder Doria Ragland en Lilibets peetoom Tyler Perry.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Misan Harriman (@misanharriman)

Peetoom

Tyler Perry vertelde eerder in de documentaire Harry & Meghan al over de aanstaande doop en zijn rol als peetoom. In de Netflix-docu herinnert Perry zich hoe hij gebeld werd door Harry en Meghan. “Ze klonken heel serieus aan de telefoon. Ik vroeg: ‘Wat is er aan de hand?’ En ze zeiden: “We zouden graag willen dat jij Lili’s peetoom wordt.’ Ik zei: ‘Whoa.’ Ik moest dat even een minuut laten bezinken.”

“Toen dacht ik: Ik zou vereerd zijn, heel erg vereerd.” Nadat hij had opgehangen, was Tyler Perry niet meer helemaal zeker van zijn zaak. Want wat voor een doop hadden ze eigenlijk in gedachten voor hun kleine meid? “Ik belde hen terug en ik zei: ‘Maar wacht eens even, betekent dit dat we [naar Engeland] moeten en dat allemaal moeten doen in een kerk met [de koninklijke familie] en dat allemaal moeten uitzoeken? Want dat wil ik niet,” legt de acteur uit. “Misschien kunnen we een kleine privéceremonie doen hier [in de VS] en het daarbij laten, maar als jullie het daar willen doen, is dat ook goed.” Uiteindelijk is de laatste optie dus werkelijkheid geworden!

Bron: PEOPLE | Beeld: NL Beeld, Instagram

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..