Op een rij: de royals die naast hun titel een ‘normale’ baan hebben

Van piloot tot influencer: deze royals houden er naast hun titel ook nog een heel ander beroep op na.

Ben je een bloedlijn-royal, dan word je in rijkdom geboren. Naast het liefdadigheidswerk en andere koninklijke plichten die je moet vervullen, is een baan als bankier, loodgieter of schoonheidsspecialiste dus totaal overbodig. En tóch zijn er royals die naast hun titel een ‘normaal’ bijbaantje hebben. We zetten ze op een rijtje.

Prinses Margarita

Bron: NL Beeld

Hoewel H.K.H. Prinses Margarita de Bourbon de Parme wellicht niet zo’n bomvolle royal agenda heeft als Máxima, zit ze absoluut niet stil. De prinses heeft al jaren haar eigen juwelenlabel: De Parme Design. En alsof ze daar haar handen nog niet vol genoeg aan heeft, is deze royal lady sinds kort ook beschermvrouw geworden van onderzoeksproject Horse Power van de Universiteit Utrecht. Een bezig bijtje, die Margarita!

Prins Harry

harry
Bron: NL Beeld

Sinds hij in 2021 het Britse Koningshuis vaarwel kuste, is Harry werkzaam als ‘Chief Impact Officer’ bij een start-up op Sillicon Valley. Daarnaast klust de ex-prins uiteraard wat bij door zo nu en dan in een Netflix-publicatie te verschijnen.

Zara Tindall

zara-tindall
Beeld: NL Beeld

Van Zara Tindall is inmiddels wel bekend dat zij zich veelal afzijdig houdt van koninklijke taken. In plaats daarvan verschijnt ze zo nu en dan uiterst modieus bij een royal event, runt ze haar eigen winkel met outdoor kleding én spendeert ze haar tijd te paard. De dochter van prinses Anne heeft namelijk behoorlijk furore gemaakt als ruiter. In 2012 behaalde ze zelfs een zilveren medaille tijdens de Olympische Spelen. Meer dan alleen een hobby, dus!

Eloise van Oranje

Bron: NL Beeld

Of we het daadwerkelijk een ‘normale’ baan kunnen noemen valt over te twisten, maar het valt niet te ontkennen dat Eloise van Oranje naast de voordelen die bij haar titel horen, ook deels zélf de kost verdient. En wel als influencer. Wekelijks zien we de meest beeldige kiekjes op haar Instagram voorbijkomen, en niet zonder succes: onlangs was de enige gravinfluencer ter wereld nog te zien in Het Perfecte Plaatje Op Reis, waar ze een behoorlijke revolutie op gang zette door in badpak te verschijnen. Even later leerden we haar uitgebreide woordenschat kennen toen ze opdook in BNN-programma In Your Face. Je kunt zeggen wat je wil, maar Eloise durft wel.

Prinses Marie-Chantal van Griekenland

Bron: NL Beeld

Ook de vrouw van kroonprins Pavlos, Marie-Chantal, zit zeker niet stil. In 2000 begon ze haar eigen luxe kinderkledingmerk, dat vernoemd is naar haarzelf. Daarnaast publiceerde ze in 2019 haar eerste boek. Niet gek!

Koning Willem-Alexander

Beeld: Brunopress

Als laatste houdt onze koning Willem-Alexander er naast al zijn koninklijke taken ook een geheim bijbaantje op na. Met zijn taken als vorst heeft Willem-Alexander een volle agenda, maar toch klust onze koning af en toe bij als copiloot. Hij doet dit anoniem en ziet dit echt als zijn hobby. Om je vliegbrevet te houden, moet je minstens 150 vlieguren halen. Dus onze koning spendeert aardig wat uurtjes in de lucht. Keep your eyes open de volgende keer als je met KLM vliegt!

Bron: Blauw Bloed, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws