Het onverwachte tiaramoment van Máxima en Amalia

Ze droeg haar moeders huwelijkstiara bij het gala voor collegaprinses Ingrid Alexandra, en het pauwenstaartdiadeem voor de bruiloft van Jordaanse prins Al Hussein en zijn lief Rajwa Al Saif. Tot nu toe waren dat de enige twee keren dat we kroonprinses Amalia in volle royal glam hebben gezien. Met nadruk op tot nu toe, want de prinses maakte onverwacht weer heur opwachting in vol ornaat.

Goede buur, verre vriend, fijne collega

De Oranjes zijn goed bevriend met allerhande koningshuizen. Zo zagen we nog dat een staatsiefoto van Willem-Alexander en Máxima een prominente plek heeft in het kantoor van Belgische koning Philippe, kreeg Máxima een heus vriendschapskettinkje met de gegraveerde tekst ‘Love Mette‘ van de Noorse prinses Mette-Marit, en zit ons koningspaar op de eerste rij bij allerhande grootse koninklijke evenementen.

Maar ook met verschillende niet- of niet-langer koninklijke families en andere geslachten met een registratie in de Almanach de Gotha onderhouden onze Oranjes warme banden. Zo bleek wel toen Máx en Amalia tot iedereens grote verrassing in vol ornaat gespot werden bij een Oostenrijkse society-bruiloft.

Feestje bij de Schwarzenbergs

Vorige week stond namelijk de burgerlijke huwelijksceremonie op het programma van Ferdinand Schwarzenberg en zijn grote liefde Marie Friling.

Wellicht zeggen deze namen en gezichten je niks, maar de banden met de Oranjes gaan diep. Zo weet Josine Droogendijk, van Modekoningin Máxima, te melden dat de vader van deze Marie, Antoine Friling, een peetoom is van onze prinses Ariane. Aha!

Tiaramoment

En welja: voor zo’n adellijke bruiloft trek je natuurlijk alles uit de kast, n’est-ce pas? Zo ook onze koningin en kroonprinses.

Op foto’s is te zien dat moeder en dochter full glam komen opdagen met beiden een tiara. Leuk detail: website All Things Amalia weet te melden dat moeder en dochter beiden in kleedjes van designer Jan Taminiau zijn komen opdagen.

Beide outfits blijken bovendien bruiloft-favorieten te zijn. Zo droeg Amalia dezelfde rode japon én dezelfde robijnen tiara als bij die prachtige Jordaanse royal wedding. De japon van Máxima hebben we bovendien eerder gezien bij de bruiloft van haar broer. Een beetje onverwachte zomerglamour van de Oranjes die ook nog eens goed gerecycled blijkt? Wij zijn fan! En nu hups, terug naar Griekenland om daar met de tenen in’t zand te zitten.

Bron: All Things Amalia, Modekoningin Máxima | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws