‘Genoeg geweest’: Charles wil 75e verjaardag klein houden

Even géén pomp and circumstance.

De Windsors hebben een druk jaar gehad. Van een jubileum, naar een uitvaart, naar een kroning – en dan nog alle reguliere royal events daaromheen. Binnenkort wordt koning Charles 75 jaar, en je zóu misschien verwachten dat ook dit weer vergezeld gaat van een hoop pomp and circumstance. Maar dat zou wel eens kunnen tegenvallen, zo melden insiders.

Mijlpaal

Natuurlijk gaan royal verjaardagen nét even anders in het Verenigd Koninkrijk. Geen appeltaart en champagne (of wie weet ook wel, achter gesloten paleisdeuren), maar portretten, kanonschoten, en wapperende vlaggen. Helemaal met grote verjaardagen, zoals de driekwart eeuw die koning Charles binnenkort aantikt, verwachten we eigenlijk wel een feestje van vorstelijk formaat.

Maar paleisbronnen melden dat dit niet het geval zal zijn, schrijft The Daily Mail.

Met de familie

Goed, misschien zullen we de Windsors niet zo snel rond de salontafel zien met een dienblad vol blokjes kaas en plakjes worst, maar verschillende insiders melden dat de koning z’n verjaardag ‘klein en gericht op de familie‘ wil houden.

“Zijne Majesteit maakt zich niet graag druk om dergelijke zaken, maar hij is zich er ook bijzonder bewust van dat er de laatste tijd veel grote koninklijke evenementen zijn geweest, en zijn overtuiging is dat evenementen rond zijn verjaardag minimaal zullen zijn.” Duidelijk!

Een andere insider zou gesteld hebben: “Er zijn genoeg flypasts en parades geweest.”

Trooping the Colour

Bovendien geldt natuurlijk dat de grote, publieke viering van Charles’ verjaardag al achter ons ligt: in juni vond immers de traditionele Trooping the Colour plaats, waarbij al jaren de verjaardag van de vorst wordt gevierd.

Trooping The Colour
Beeld: NL Beeld

Met een kleine viering in familiekringen zal de koning dus komende november zijn verjaardag luister bij zetten. Wellicht krijgen we nog een nieuwe portretfoto van de royal te zien, maar meer dan dat hoeven we in elk geval niet te verwachten.

Of tja, vooruit: een lading kanonschoten. Dat dan weer wel.

Bron: The Daily Mail | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws