Oeh: leuk nieuws voor Belgische prinses Elisabeth

Dat belooft veel goeds!

Als collega-troonopvolger van onze eigen Amalia, zien we natuurlijk graag hoe Belgische prinses Elisabeth uitgroeit tot volwassen royal. En nu is er leuk nieuws voor Elisabeth!

Gelijk optrekken

Op dit moment kennen we in Europa een flink aantal tiener-royals, die als troonopvolgers of tweede-in-lijn klaar worden gestoomd voor hun toekomst als vorst. Als buren kunnen we natuurlijk niet anders dan de levensloop van de Prinses van Oranje, Amalia, en de Hertogin van Brabant, Elisabeth, daarbij nauw met elkaar vergelijken. Op veel punten is de nét iets oudere Elisabeth haar noorderbuur net even voor, maar de twee beleefden vorig jaar zij aan zij hun tiaradebuut bij de achttiende verjaardag van Noorse prinses Ingrid Alexandra.

tiara elisabeth
Beeld: BrunoPress

Sinds dit glamoureuze debuut hebben we Elisabeth nog enkele malen in elegante japonnetjes de revue zien passeren, maar van een diadeem was geen sprake. Toch lijkt het dat zich heel binnenkort weer een heus tiaramoment zal aanbieden voor de Belgische kroonprinses.

Verjaardagsgala

Het gaat hier om het galadiner ter gelegenheid van de achttiende verjaardag van Deense prins Christian. De doorgaans goed ingelichte Wim Dehandschutter, royalty-expert bij onder meer HLN, kon dit nieuws bevestigen via X, het platform dat voorheen bekend stond als Twitter.

Na Noorse prinses Ingrid Alexandra en Zweedse prinses Estelle, is Elisabeth de derde jonge troonopvolger van wie we weten dat zij aanwezig zal zijn – waarmee alweer drie van de vijf jonge future-vorsten uit bovenstaand kiekje acte de présence zullen geven.

Tiaramoment

We deelden onlangs al dat de dresscode voor het Deense feestje tiara’s en eremetaal expliciet toestond – wat hopelijk betekent dat er voor Elisabeth weer een prachtig tiaramoment op de agenda staat.

Over haar debuut-diadeem raakten we lange tijd niet uitgepraat. Want waar de tiara’s van Amalia (de trouwtiara van moeders) en Ingrid Alexandra (een familie-erfstuk) snel te duiden waren, riep het Belgische pronkstuk vele vragen op. Uiteindelijk wisten kenners via-via te traceren dat het zou gaan om een stuk uit de collectie van Barones Evelene Brodstone, Lady Vestey, zou komen. Dehandschutter wist destijds los te peuteren bij het Belgische hof dat dit een verjaardagscadeautje zou zijn geweest van koning Filip en koningin Mathilde bij Elisabeths achttiende verjaardag.

Destijds meldde het hof nog dat het prachtige diadeem in de familie zou blijven, dus de kans is groot dat we Elisabeth volgende week opnieuw met deze tiara zullen zien. Ondertussen blijven we hardnekkig duimen dat de Oranjes ook snel hun aanwezigheid bevestigen. We gunnen Amalia namelijk wel een feestje tussen de colleges en beveiliging door, en laten we eerlijk wezen: een tiaradebuut voor Alexia lijkt ons eveneens énig.

Voorlopig lijkt de agenda van het Koninklijk Huis in elk geval lekker leeg op 15 oktober…Wij duimen nog even door!

Bron: X – Wim Dehandschutter, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws