Prinses Kate draagt bijzondere outfit tijdens militair uitje

Zo zien we de prinses van Wales niet vaak, maar ook deze outfit stond haar weer prachtig.

Prinses Kate heeft afgelopen woensdag een wel heel bijzonder outfitje uit de kast getrokken tijdens 1st The Queen’s Dragoon Guards in Norfolk. Ze maakte verschijning bij het militaire uitje in een heuse gevechtsuitrusting – en zelfs dat stond haar weer buitengewoon beeldig.

Militair uitje

De prinses van Wales nam voor het eerst een bezoekje aan de 1st The Queen’s Dragoon Guards in de Britse shire county. Als kolonel-in-chief van het regiment maakte ze haar debuut in een nieuwe militaire rol, die haar schoonvader koning Charles haar in augustus heeft gegeven. Tijdens het militaire bezoekje kreeg Kate de gelegenheid om te ervaren hoe het leven van deze militairen eruit ziet en kreeg ze een briefing over het regiment van hogere officieren.

Outfit

De prinses van Wales kwam natuurlijk eerst in een, zoals we haar kennen, classy doch bescheiden outfit aan. Waarna ze later toch haar chique zwarte blazer omruilde voor een gevechtsjack en -helm in legerprint met camouflage kleuren. Afijn, zo zien we de prinses niet vaak, maar ook deze outfit stond haar weer prachtig.

Prinses Kate tijdens haar bezoek aan de 1st The Queen’s Dragoon Guards (Beeld: NL Beeld).

De prinses achter het stuur

Deze verschijning is echter niet het enige opvallende aan het militaire uitje. De prinses van Wales bestuurde immers ook een pantservoertuig van zeven ton, uitgerust met een machinegeweer. “Het is echt geweldig”, stelde ze nadat ze het grote voertuig tot stilstand had gebracht. Daar moet manlief wel een beetje jaloers op zijn geweest óf heel trots, dat kan natuurlijk ook.

Dat deze nieuwe militaire rol op haar lijf geschreven staat, blijkt echter nadat korporaal Darreyl Tukana haar een talent noemt. “Ze was een natuurtalent. Ze rijdt in een Land Rover terug naar huis – ik vertelde haar dat het precies hetzelfde is, doe het rustig aan en ga terug naar waar we vertrokken”, zei hij toen Kate het stuur van hem over mocht nemen. “Ze genoot van elk stukje van de rit. Het is anders dan wat zij zelf bestuurt, het is een groter voertuig. Maar ik zette hem aan, zette hem in de versnelling en vertelde haar dat het net een normale auto is.” De korporaal hoefde Kate dan ook niet veel te leren. De prinses is ook van alle markten thuis, non?

Andere taken

Daarnaast herdacht Kate samen met andere militairen degenen die de 1st The Queen’s Dragoon Guards de afgelopen jaren in dienst heeft verloren. Ook ontmoette ze families van het personeel van de militaire eenheid, en sprak ze met hun over ervaringen en de welzijnssteun die ze krijgen van het regiment. Bovendien deelde de prinses medailles uit aan een aantal militairen voor goed gedrag en trouwe dienst. Voordat de prinses weer met de helikopter vertrok, die ze overigens niet zelf bestuurde, promoveerde ze nog de regimentsmascotte, een pony. Chapeau!

Prinses Kate tijdens haar bezoek aan de 1st The Queen’s Dragoon Guards (Beeld: NL Beeld).

1st The Queen’s Dragoon Guards

De QDG werd in 1959 gevormd uit twee senior cavalerieregimenten, 1st King’s Dragoon Guards en The Queen’s Bays. In dat jaar werd dit samengevoegd tot 1st The Queen’s Dragoon Guards en is inmiddels al meer dan driehonderd jaar actief. De militaire eenheid is gespecialiseerd in de kunst van het opsporen van vijanden en erachter komen hoe deze opereert. Ze worden ingezet over de hele wereld, van juni 2021 tot juni 2022 was de QDG nog onderdeel van een vredesoperatie in Mali ter ondersteuning van de Verenigde Naties.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws