Zoet! Kroost van William en Kate laat in zeldzame video van zich horen

Een belangrijke les voor de jonge Waleses.

Kerstmis staat in het teken van saamhorigheid – lekker eten met de familie, gezellig samen genieten van een uitgebreid diner….maar in het teken van de kerstgedachte, grijpen veel mensen deze kans ook aan om iets goeds te doen voor hun medemens. Zo ook prinses Kate en haar kroost!

Koninklijke kerstgedachte

Kerst is hét seizoen van Kate, zo bewijst ze maar weer. Afgelopen weekend hostte de Princess of Wales voor het derde jaar op rij haar Together at Christmas-dienst, en een dag later trakteerden de Waleses op de sfeervolle gezinsfoto die dit jaar op hun kerstkaart prijkt.

Alsof dat nog niet genoeg was, liet de prinses zich samen met prinsjes George en Louis en prinsesje Charlotte op haar nobelst zien bij een lokale baby bank. Hier kunnen minderbedeelden een beroep doen op gedoneerd speelgoed of tweedehands kleding, om zo voor hun eigen kroost toch de broodnodige speeltjes of warme kledij in huis te halen. Eerder dit jaar zagen we Kate ook al een solo-verschijning maken bij een baby bank, waar zij toen ook flink de handen uit de mouwen stak. De prinses zet zich met haar Royal Foundation Centre for Early Childhood immers al langer in voor jonge kinderen en hun ouders.

Belangrijke boodschap

Gisteren deelden de Waleses via hun officiële YouTube-kanaal een bijzondere video van het bezoekje aan de baby bank. Fans van het kroonprinselijk gezin konden hun geluk hiermee niet op, want het is één van de zeldzame momenten waarop we de Wales-kinderen sprekend te horen krijgen!

Op de beelden is te zien hoe George, Charlotte, en Louis bij aankomst elk een grote tas met hun eigen donaties meeslepen, en dat zij vervolgens tussen hun moeder en de overige vrijwilligers hard aan de slag gaan. Ook zien we hoe de prinses aan haar kroost uitlegt wat het idee van de avond is: “Hier zijn heel veel mensen die hun tijd opgeven om te komen helpen, en jullie zijn de vrijwilligers van vanavond.” Een ontzettend belangrijke boodschap om mee te geven aan je kroost, en wél zo noblesse oblige.

Enthousiast

Verschillende vrijwilligers van de baby bank delen bovendien dat de jonge Waleses ontzettend veel schik hadden in hun werk die avond. “Ze waren heel enthousiast over het helpen, dat was lovely. Charlotte lijkt er veel plezier in te hebben om dingen te ordenen”, verklapte één van de medewerkers aan Hello! Magazine. Zo zien we hoe prinses Charlotte enthousiast een rompertje met drakenprint omhoog houdt, en roept: “Dit is Welsh!”

“En Louis was natuurlijk heel enthousiast. Zo gauw hij het speelgoed zag, was hij er meteen bij en koos hij alle grote dieren uit, wat erg amusant was”, deelde dezelfde vrijwilliger bovendien. In de video is te zien hoe Louis trots een gigantische gorilla omhoog houdt, en roept: “Dit is een grote!”

Al met al lijkt het erop dat de Wales-kroost zo een mooie les heeft geleerd van hun moeder. Aan het einde van de video horen we Kate nog verklappen dat George sowieso van plan is nog eens terug te komen. Dat belooft veel goeds voor de jonge zoon van de kroonprins!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws