De 6 grappigste royal momenten van 2023

Van Willem-Alexanders photobomb tot Kates tik op de billen van William.

Bij Beau Monde volgen we de royals natuurlijk op de voet. Het afgelopen jaar hebben we de hoogheden dan ook in allerlei omstandigheden mogen observeren: van intens verdrietige situaties tot prachtige geluksmomenten en alles wat daartussenin zit. Om 2023 goed af te sluiten, zetten we de vijf royal momenten waar we het hardst om hebben kunnen lachen op een rijtje.

1. De gezichtsuitdrukkingen van prins Louis

Als we één royal de grappigste van 2023 mogen noemen, gaat die titel toch echt naar prins Louis. Het jongste Walesje heeft met zijn publieke optredens dit jaar ons hart gestolen. Al die keren dat hij ongevraagd de show stal met zijn gekke gezichtsuitdrukkingen: we kunnen er geen genoeg van krijgen. Daarom nog een kleine compilatie van ons favoriete prinsje:

Beeld: NL Beeld

2. De slappe lach van prins William

Prins Louis lijkt zijn humor niet van een vreemde te hebben. Onlangs werd namelijk niemand minder dan de Prins van Wales huilend van het lachen gespot bij een show van cabaretier Tom Allen. Tijdens het optreden kon William z’n gezicht duidelijk niet in de plooi houden, en wordt door de camera’s gespot hoe hij de tranen uit z’n ogen moet vegen. Een groter compliment kun je als komiek niet krijgen, non?

3. De gezamenlijke blunder van koningin Margrethe en prinses Mary

Een ander grappig royal moment vond in oktober plaats. Bij een prestigieuze gelegenheid willen Margrethe en Mary elkaar een kus geven, maar het grote gevaarte op Mary’s hoofd gooit roet in het eten. Uiteindelijk wordt het niet meer dan een handkus en een tikje op de wang van Mary. Gelukkig kunnen schoonmoeder en -dochter er zelf ook smakelijk om lachen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Royal Addicted (@royaladdicted_new)

4. De photobomb van koning Willem-Alexander

In augustus dit jaar kreeg Max Verstappen hoog bezoek bij de Grand Prix van Zandvoort: bij de race waren de Oranjes ruim vertegenwoordigd. Ook Wim-Lex was van de partij, en die zorgde onbewust voor een hilarische foto. Het kiekje werd gedeeld op Instagram door coureur en commentator Karun Chandhok. Hij dacht dat hij een casual foto schoot met acteur Steve Carell, maar vervolgens bleek dat ook de Nederlandse koning (een beetje verdwaasd) een verschijning maakte op het kiekje. “Een zin waarvan ik nooit dacht ‘m te zullen zeggen…Ik ging een foto maken met Steve Carell, en werd gephotobombed door de koning van Nederland!”, schreef de voormalig Formule 1-coureur bij de foto. Ha!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Karun Chandhok (@karunchandhok)

5. De val van koning Harald

Dat we om dit moment kunnen lachen, is natuurlijk omdat het helemaal goed is afgelopen. In juni bracht koning Harald een bezoek aan royal collega Margrethe. Toen hij de koningin wou begroeten, belandde hij echter met een smak op de grond. Even is het schrikken, maar gelukkig staat de koning snel op en lukt het tijdens de tweede poging wel om Margrethe te begroeten. De twee koninklijke generatiegenoten konden er samen guitig om lachen.

harald
Beeld: NL Beeld
Beeld: NL Beeld

6. Kates tik op de billen van William

In februari dit jaar liet Kate zich van haar ondeugende kant zien. Tijdens de BAFTA’s voorzag de prinses William van een speelse tik op z’n koninklijke achterwerk. Dit zeldzame moment van het prinselijke koppel was waarschijnlijk het resultaat van meerdere pogingen van Kate om William’s hand te pakken. Toen de prins daar overduidelijk niet voor in was, kreeg hij van Kate een welverdiend koekje van eigen deeg. Het leverde online uiteraard de nodige hilariteit op. Een van onze favoriete royal momenten van dit jaar!

We hebben afgelopen jaar smakelijk kunnen lachen om deze royal momenten. Op naar een nieuw jaar vol koninklijke blunders!

Beeld: NL Beeld, Instagram, X 

Laatste nieuws