Aanstaand koningin van Denemarken verscheen in bijzondere commercial

Voordat Mary een koninklijke hoogheid werd, zag haar leven er heel anders uit.

Met nog slechts tien nachtjes slapen te gaan tot dé grote troonwisseling van Denemarken, zijn alle ogen natuurlijk gericht op de aanstaande koning en koningin, Frederik en Mary. En nu mensen massaal benieuwd zijn naar het toekomstige koningspaar, levert dat soms bijzondere beelden op uit de archieven!

Schots-Australische koningin

Had je een kleine Mary verteld dat zij op 51-jarige leeftijd koningin van Denemarken zou worden, dan had ze je waarschijnlijk vriendelijk uitgelachen. De aanstaand koningin van het Scandinavische land werd namelijk geboren op het eiland Tasmanië, down under in Australië. Een leven als aristocratendochter zat er dan ook niet in voor de Australische jongedame met haar Schotse ouders.

Zodoende gaat Mary naar school en vindt ze haar draai in de marketingwereld. Wanneer zij haar droomprins leert kennen, verandert haar leven natuurlijk aanzienlijk, en de rest is history, zoals men weet.

Commercial

Maar nu men eens diep in de geschiedenis van de aanstaand vorstin is gedoken, werd er een bijzonder stukje video van de dan nog marketing-professional gevonden: zo had Mary namelijk in een ver verleden een rolletje in een bijzondere tv-commercial!

Zo zien we hoe HKH in een zwart pak en een serieuze zakenbril een krantje zit te lezen in de trein. Op het eerste gezicht niks geks, maar de commercial neemt een bijzondere wending. Benieuwd wat er precies in de coupé met de toekomstige hoogheid gebeurt? Hieronder zie je de video:

De video is destijds gemaakt voor de V/Line, een treindienst door de Australische provincie Victoria, en zou zo rond 1998 te zien geweest zijn.

Hoogheid

Enkele jaren later zou de Australische dame haar prins (zonder wit paard) leren kennen in een Australische pub tijdens de Olympische Zomerspelen van 2000. In een interview in 2005 verklapte Mary dat ze eerst geen idéé had wie die Deense jongeman eigenlijk was. “Bij onze eerste ontmoeting, schudden we elkaar de hand. Ik wist niet dat hij de prins van Denemarken was. Een half uur later kwam iemand naar me toe en zei: ‘Weet je wel wie deze mensen zijn?'” Ha!

Inmiddels zijn we heel wat jaren verder, en weten we dat Mary’s carrière als actrice niet veel verder is gekomen dan dit. Maar ach, een rolletje als HKH is natuurlijk ook wat waard, toch?

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws