Leuk nieuws: Prinses Laurentien en Eloise openen samen kledingwinkel

Moeder en dochter gaan samen ondernemen.

Dat Eloise van Oranje een bezig bijtje is, weten we inmiddels. Ze runt haar eigen bedrijf, timmert hard aan de weg als gravinfluencer en studeert ondertussen ook nog aan de hotelschool. Die passie om te ondernemen heeft ze echter niet van een vreemde, zo blijkt. En blijkbaar had de gravin nog tijd over in haar drukke agenda. Elo begint volgende maand namelijk samen met haar moeder, prinses Laurentien, een eigen kledingwinkel in Den Haag.

Mode en ondernemen

Laurentien en Eloise delen niet alleen de passie voor ondernemen, maar ook de liefde voor mode. De gravin duikt dan ook regelmatig in de kast van haar moeder om iets te lenen. Zo zagen we haar al eens met grote gouden libelle-oorhangers op een event in Parijs en droeg ze op de rode loper van het Gouden Televizier-Ring Gala in 2022 een gouden Talbot Runhof-japon, die Laurentien zelf al eens droeg in 2014.

Vorig jaar september besloot Eloise haar passie voor mode en ondernemen al te combineren, toen ze – samen met compagnon Thomas Latcham – haar eigen business begon. My Lima Lima heet het bedrijf, dat geld inzamelt voor goede doelen door luxe tweedehands kleren en accessoires te verkopen. In november bereikte het duo opnieuw een hoogtepunt, toen ze een eigen pop-up store openden in Scheveningen.

Eigen kledingwinkel

De jonge onderneemster zet nu samen met haar moeder een nieuwe stap. Samen openen ze namelijk een vintagekledingwinkel in Den Haag! In de winkel zullen moeder en dochter pre-loved items verkopen, waarvan ze inmiddels al een heleboel hebben ingezameld, zo vertellen ze aan LINDA. Er worden exclusieve stukken verkocht van Eloise en Laurentien, maar ook van ‘bekenden’. Of we dan aan een japon van Elo’s tante Máxima of een trui van goede vriend Robbert Rodenburg moeten denken? Daarover houden ze helaas hun lippen stijf op elkaar.

Naar het goede doel

Het idee voor de kledingwinkel kwam van prinses Laurentien. Het ontstond in de periode dat ze veel werkte met slachtoffers van de toeslagenaffaire. “Dat was een tijd dat ik alleen maar aan het werk was. Ik was alleen maar in het zwart en donkerblauw gekleed, en totaal niet met mezelf bezig”, vertelt ze. “Ik werk met ontzettend veel mensen die heel weinig hebben. Dan denk je elke keer als je je kast opendoet: het hangt daar maar. Wat als ik het verkoop en de opbrengst weggeef aan goede doelen die mensen kunnen helpen die het nodig hebben?” De opbrengst van de kleding gaat dan ook naar goede doelen, zo vertellen de Oranje-dames.

Overigens hoeven we geen vintage winkel met koopjes te verwachten. De winkel zal chic ogen en prijzige merkitems verkopen. Zo noemt Eloise in LINDA. een rok die oorspronkelijk 1.400 euro kostte. Eén voordeel: met dergelijke prijzen zullen goede doelen enorm blij zijn!

Samenwerking

Elo was meteen enthousiast toen Laurentien het idee met haar deelde. Zij gaat de winkel daarom runnen met een goede vriend van de familie. De gravin is zelf ook van plan om veel aanwezig te zijn. “Het moet een fijne plek zijn waar mensen samenkomen, kleding passen en waar ik meetings heb, koffietjes doe en tussendoor aan mijn opleiding werk.” De prinses noemt de samenwerking met haar dochter ‘waanzinnig’. En dat is wederzijds. “Ik zeg altijd tegen mijn moeder: van jou kan ik het meest leren. Qua voorbeeld is mammie altijd mijn nummer één geweest”, aldus Eloise. Ahw!

De winkel zal gevestigd zijn in het kantoorpand in Den Haag waar Laurentien haar number 5 foundation runt. De opening is op 2 februari. 

Bron: LINDA., RTL, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws