Royal favorite: van déze laarzen is prinses Kate al 20 jaar lang fan

De pareltjes hebben al heel wat doorstaan.

Wellicht zou je van royals verwachten dat ze hun kleding- en schoenencollectie om de haverklap vernieuwen. Dat is waarschijnlijk ook zo, maar daarnaast kennen ook zij hun vaste favorieten. Prinses Kate weet dit als geen ander. Het liefje van prins William is namelijk al járen gehecht aan één specifiek paar laarzen.

Stijl a la Kate

Als je prinses Kate bent, dan wordt je outfit altijd van top tot teen geanalyseerd. Dit vraagt om een ijzersterk modebeleid en door de jaren heen heeft de prinses dan ook een rotsvaste stijl ontwikkeld. Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal items waarin we de royal zelden zien verschijnen. Kate wordt maar zelden gefotografeerd met een kledingstuk in de kleur oranje en ook de keren dat ze in een korte broek verscheen zijn op een paar handen te tellen.

Aan de andere kant kent haar garderobe ook de nodige key pieces, die ze geregeld uit de kast trekt. Zo heeft ze bijvoorbeeld ontelbaar verschillende varianten op het kledingstuk de marinière. De gestreepte matrozentrui heeft beslist een plekje veroverd in het hart van de prinses.

Laarzen

Ook op het gebied van schoenen heeft Kate een aantal duidelijke favorieten. Zo zweert ze bij de klassieke pumps van L.K. Bennet. Als de prinses echter voor een wat meer casual look gaat, grijpt ze regelmatig naar een paar stoere, tijdloze laarzen. Enne, People ontdekte dat ze dit paar inmiddels al twintig(!) jaar in haar kast heeft staan.

Het gaat hier natuurlijk om de hoge laarzen van Penelope Chilvers. Naar verluidt schafte ze het paar aan in 2004 voor 547 euro, en sindsdien combineerde ze de laarzen talloze keren bij sportieve, alledaagse outfits. Toen duidelijk werd dat Kate de schoenen in haar hart had gesloten, waren ze binnen de kortste keren overal uitverkocht. Fun fact: de laarzen verschenen zelfs aan de voeten van het personage van Kate in de serie The Crown.

Outfits

In 2005 verscheen de prinses in een casual look op het Festival of British Eventing in Gatcombe Park. Op haar hoofd prijkte een stoere hoed en bij deze outfit konden de Penelope Chilvers’ natuurlijk niet ontbreken.

Kate laarzen
Beeld: NL Beeld

Een ander moment waarop de laarzen Kate’s sportieve outfit helemaal afmaakten, was toen ze de Sayers Croft Forest School en Wildlife Garden bezocht in 2018.

Kate laarzen
Beeld: NL Beeld

Ook deden de Penelope Chilvers’ haar in 2016 dienst tijdens een hike in Bhutan. De laarzen hebben dus al heel wat doorstaan en wij vragen ons af of ze nog steeds het paar draagt dat ze in 2004 kocht, of dat ze inmiddels toch een (of meerdere) nieuw paar heeft aangeschaft.

Bron: People, Libelle | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..