Prinses Leonor en Koning Felipe delen zoet vader-dochter moment op legerbasis

De koning en de prinses hebben het prima naar hun zin!

Zoals veel Euroyals au moment, zijn koning Felipe en koningin Letizia nu echte empty nesters, met één dochter die een militaire opleiding volgt weg van huis, en de tweede dochter aan een prestigieuze kostschool in Wales (ja, dié ja). Gelukkig kan vaders als bevelhebber van het Spaanse leger af en toe een kijkje nemen bij de training van z’n oudste dochter, Leonor.

Prinses in het leger

Waar onze Amalia na het behalen van haar schooldiploma een tussenjaar nam en inmiddels druk aan de studie is, ligt dat in Spanje net even anders. Na het behalen van haar Internationaal Baccalaureaat aan dezelfde school als onze eigen prinses Alexia, ging Leonor namelijk door met een militaire opleiding.

Afgelopen zomer was het emotionele afscheid van haar familie, en sindsdien zagen we Leonor nog enkele malen in militair uniform haar opwachting maken bij verschillende evenementen met haar ouders. Afgelopen week werden de rollen even omgedraaid, en wat het koning Felipe die kwam proeven van het leven van z’n dochter.

Vader op bezoek

Tijdens het bezoekje, dat volgens Vanitatis afgelopen vrijdag al plaatsvond, ging de vorst persoonlijk langs bij het Centro Nacional de Adiestramiento de San Gregorio. Hier trainde de 22e Compagnie – waar toevallig ook zijn dochter onder viel.

Hier werden natuurlijk vriendelijk handjes geschud (ook ‘gewoon’ met kadet Leonor), en ging de vorst in gesprek met de aanwezige militairen.

Felipe en Leonor schudden elkaar de hand, maart 2024.
Beeld: NL Beeld

Maar laten we wel wezen: het blijkt wel uit de kiekjes die we van de dag hebben dat Z.K.H. gewoon apetrots is op zijn kleine meid.

Koning Felipe op bezoek bij dochter Leonor in het leger.
Beeld: NL Beeld

Bovendien is de vorst niet te beroerd om gewoon met de aanwezige rekruten plaats te nemen op een stalen bankje en te genieten van een militaire maaltijd.

Felipe en Leonor aan tafel, maart 2024.
Beeld: NL Beeld

Klaarblijkelijk heeft Leonor het ook prima naar de zin met haar vader aan haar zijde!

Militaire training

Wanneer haar tijd aan de Academia General Milita erop zit, betekent dat niet dat Leonors militaire training daarmee ook klaar is. Hierna volgen namelijk een jaar bij de Spaanse marine, en het laatste deel van haar driejarige training besteedt de prinses bij de Spaanse luchtmacht. Wie weet: zien we papa Felipe straks ook in wetsuit of pilotenhelm de kop opduiken?

Bron: Hola Magazine, Vanitatis | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..