‘Kate Middleton werkte hard om haar imago van ‘gewoon meisje’ te bewaren’

De hertogin heeft haar imago hoog te houden.

De royal family heeft de afgelopen jaren meerdere schandalen gehad, maar de Cambridges lijken overal vlekkeloos doorheen te komen. Toch is dit zeker niet allemaal toeval. Kate heeft hier volgens de kenners veel invloed op gehad. 

Kate Middleton

Ze wordt omringd door de high society en royals, maar Kate Middleton lijkt onveranderd sinds ze zich bij the Firm voegde. Er wordt zelfs gezegd dat de hertogin van Cambridge het afgelopen jaar de koninklijke familie overeind heeft gehouden, tijdens meerdere schandalen, en is uitgegroeid tot een leider in de koninklijke familie.

Patrick Jephson, een voormalige werknemer van prinses Diana, legt uit waarom Kate een grote rol speelt voor de royal family. “Catherine is precies wat deze roerige koninklijke tijden nodig hebben. Het is niet overdreven dat de toekomst van de Windsors in haar handen ligt”. Maar no pressure, Kate!

Gewoon meisje

Een van de redenen waarom Kate door koninklijke commentatoren de volgende ‘koninklijke redder’ wordt genoemd, heeft vooral te maken met dat veel mensen zich in haar herkennen, waarbij de hertogin gezien wordt als een ‘gewoon meisje‘. Het ging zeker niet zonder slag of stoot om dat imago te behouden, vertelt Elizabeth Holmes, die de looks van de hertogin regelmatig onder de loep neemt.

Imago behouden

“De hertogin van Cambridge werkte nauw samen met Sarah Burton van Alexander McQueen die haar hielp haar stijl te verbeteren”, aldus Elizabeth. Kate was, voordat ze zich aansloot bij de Firm, een ‘gewone burger’ en was het belangrijk dat ze niet ineens ging paraderen in designerkleding. Hierdoor viel ze niet op, en is het gros van haar gaan houden zoals ze is: een ‘gewoon meisje’.

De hertogin is altijd haarzelf gebleven! Bron: BrunoPress

Datingjaren

Ook het verleden hielp een handje mee. “Er zijn veel foto’s van Kate en William in hun datingjaren, ze hadden al heel lang verkering, het publiek kende haar heel goed tegen de tijd dat ze hun verloving aankondigen, en ze bleef trouw aan die persoonlijkheid”, stelt Elizabeth. Het was dan ook belangrijk voor Kate om dit beeld vast te houden, en uiteindelijk ook voor de monarchie als geheel, denkt Elizabeth. “Omdat Diana de prinses van het volk was geweest, en hier was echt iemand uit het volk die zich bij de gelederen voegde. Voor de mensen die naar [de royals kijken] is het een echte kracht dat we iemand zien met wie ons kunnen identificeren.” We kunnen dus wel stellen dat dat zeker is gelukt!

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws