Máxima brengt een beetje Koningsdag naar de VS

Pretty in pink again!

Gisteren kwam koningin Máxima aan in de Verenigde Staten voor een vierdaags werkbezoek aan Californië en Texas. Op haar eerste dag bezocht ze de The Castro, het hart van de LHBTI+-gemeenschap in San Fransico. En daarvoor had de koningin een toepasselijke outfit (opnieuw) uit de kast getrokken.

Gelijke rechten in The Castro

Op de eerste dag van haar werkbezoek had Máxima een ontmoeting met de burgemeester van San Fransico. Daarna bracht onze koningin een bezoekje aan de wijk The Castro. Deze historische buurt is het hart van de LHBTI+-gemeenschap in de stad. Máxima sprak hier onder meer met mensen die zich inzetten voor gelijke rechten voor de regenboogcommunity.

Voorbeeld voor queergemeenschap

De koningin bracht verder een bezoekje aan het GLBT Historical Society Museum, waar de geschiedenis van Amerikanse LHBTI’ers is gedocumenteerd. Ook sprak Máxima een aantal collega queens – dragqueens die de LHBTI-community in San Fransisco vertegenwoordigen. En aan de foto’s te zien konden alle koninginnen het goed met elkaar vinden!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Burgemeester London Breed van San Fransisco prees Nederland tevens voor de pioniersrol die het in het verleden speelde in de LHBTI-emancipatie. Máxima stelde dat ons land een belangrijke rol zal blijven spelen daarin. “We moeten een voorbeeld zijn voor gelijke rechten. In Nederland moet iedereen zich welkom voelen en zich gelijk voelen.”

Pretty in pink

Tot slot moeten we het even over de outfit hebben. Voor de gelegenheid trok Máxima, heel toepasselijk, een knalroze jurk van Natan uit de koffer. Misschien komt-ie je bekend voor, want de koningin droeg hetzelfde jurkje ook tijdens Koningsdag dit jaar. Zo bracht Máxima met haar outfit een klein beetje Koningsdag naar de VS. Aan de sfeer lag het in elk geval niet!

Bron: Vorsten, Modekoningin Máxima | Beeld: Brunopress, Instagram 

Laatste nieuws