Prins William maakt emotionele video tegen pesten

Prins William maakt zich hard tegen pesten. Hij heeft een video opgenomen waarin hij mensen oproept om pesten aan te pak...

Prins William maakt zich hard tegen pesten. Hij heeft een video opgenomen waarin hij mensen oproept om pesten aan te pakken. De Britse prins brengt deze speciale boodschap over ter ere van de nationale ‘sta op tegen pesten’-dag. Krachtige en mooie woorden! 

Net als zijn moeder Diana zet prins William zich graag in voor mensen die het niet altijd even makkelijk hebben in de maatschappij. De royal erkent het probleem van pesten. “Pesten is een probleem waar we allemaal mee te maken kunnen krijgen, ongeacht leeftijd, achtergrond, sekse, seksuele geaardheid, etniciteit, handicap of religie,” zegt hij in de video.

De prins hoopt dat iedereen pesten wil bestrijden. “We hebben allemaal onze verantwoordelijkheid om niet toe te kijken maar in te grijpen en een einde te maken aan pesten”, zegt hij. William vertelt dat er jaarlijks 16.000 kinderen in het Verenigd Koninkrijk niet naar school gaan omdat ze gepest worden. Maar hij erkent ook dat het probleem veel groter is en er ook op de werkvloer gepest wordt. Iets wat snel moet stoppen wat de prins betreft!

Lees ook: 

Laatste nieuws