Prinses Estelle is bijna vier

Prinses Estelle is bijna vier. En is al reuze bedreven in het eendjes voeren, dankzij jarenlange training door haar oude...

Prinses Estelle is bijna vier. En is al reuze bedreven in het eendjes voeren, dankzij jarenlange training door haar ouders, die dit al zo’n beetje vanaf haar geboorte met haar doen. Zulks vraagt om een fotosessie, zeker gezien het feit dat de jongedame in maart promoveert tot grote zus. En dus nog best even als de soloster van de Bernadottes mag schitteren. Volgens haar moeder, kroonprinses Victoria van Zweden, oefent de jonge hertogin van Östergötland al driftig met haar poppen op de komst van haar broertje of zusje “maar ik geloof dat ze het ook niet heel erg zou vinden als het een puppy werd.”

Kind aan huis in de natuur

© Kate Gabor /  Kungahuset.se © Kate Gabor / Kungahuset.se

Estelle gaat sinds augustus 2014 naar de Äventyret Preschool, een soort inleidend onderwijs dat vooral draait om kinderen leren over de natuur en veel buitenspelen. Victoria en haar man, prins Daniel, zijn echte natuurvorsers die Estelle al jong in eerst een buikzak en later een rugzak meenamen en tegenwoordig veel met haar fietsen in de Zweedse bossen. Dus eendjes voeren is nog een vrij tamme bezigheid, in vergelijking met het gebruikelijke buizerdspotten waar ze zich ook graag mee bezig houden. Estelle zal zich voorlopig nog kunnen bekwamen in eendjes, riet en modder; het echte leren begint voor haar pas als ze zes is.

Prinsesje op kasteelbezoek

© Kate Gabor /  Kungahuset.se © Kate Gabor / Kungahuset.se

Hoewel Estelle alleen maar adorable hoeft te zijn, laten Victoria en Daniel haar al wel wennen aan grote gezelschappen en juichende menigten. Zo was het prinsesje bruidsmeisje tijdens het huwelijk van haar oom Carl-Philip en huldigde ze al eens een sprookjespad in. Het Duchess Estelle’s Fairytale Path ligt aan het Tåkern meer in Östergötland, waar ze haar hertoginnentitel aan te danken heeft. Ook bracht ze met haar moeder een min of meer officieel bezoek aan het kasteel van Linköping, zodat het aan prinsessenfactoren niet ontbreekt. Maar verder is het dus vooral eendjes voeren en de show stelen. En dat kan ze als geen ander!

Laatste nieuws