Maak kennis met Louis Ducruet

Maak kennis met Louis Ducruet, de onbekende Grimaldi. Nee, niet wéér een onechte zoon van prins Albert van Monaco, Louis...

Maak kennis met Louis Ducruet, de onbekende Grimaldi. Nee, niet wéér een onechte zoon van prins Albert van Monaco, Louis is het oudste kind van prinses Stéphanie. Hij volgt een sportopleiding en is een grote fan van voetbal in het algemeen en FC Monaco in het bijzonder. Hoewel hij nooit zelf de publiciteit zoekt, maakt Louis wel degelijk deel uit van de prinselijke familie. Prins Albert is zeer op zijn neef gesteld en al jaren een alternatief vaderfiguur, hij moedigt Louis aan op zijn manier mee te draaien in het familiebedrijf. Vandaar dat Ducruet hier de Gouden Voet uitreikt aan topvoetballer Samuel Eto’o.

Louis was een echte liefdesbaby

© Handout © Handout

Louis is Stephanie’s zoon met bodybuilder / dierenzaakverkoper / visboer / bodyguard / boulevardier Daniel Ducruet. Daniel en Stephanie waren heel gelukkig samen en kregen naast Louis ook nog dochter Pauline, maar waren toen zo dom om te trouwen. Pluspunt was dat Louis en Pauline hiermee wettelijke kinderen werden en 11de en 12de in lijn der troonopvolging zijn geworden, wat hen voor de buitenwereld een duidelijkere status geeft.

Opgevoed door zijn moeder

© Pascal Le Segretain / Getty Images © Pascal Le Segretain / Getty Images

Minpunt was dat Daniel daarmee opeens tot de prinselijke familie behoorde, wat het soort aandacht opleverde waar hij maar moeilijk mee om kon gaan. Het huwelijk liep een jaar later al stuk op zijn zeer publieke ontrouw met Fili ‘Miss Blote Borsten België 1995’ Houteman. Hoewel hij als vader in beeld bleef, is Louis vooral opgevoed door zijn moeder, met wie hij een speciale band heeft.

Trouw aan zijn familie

© Pascal Le Segretain / Getty Images © Pascal Le Segretain / Getty Images

Louis heeft geen titel en verwacht niet ooit serieus te hoeven meedraaien met de Grimaldi’s, zeker niet sinds de komst van de Mini-Monaco’s. Toch draagt hij zijn steentje bij en was hij deze zomer bijvoorbeeld aanwezig bij de viering dat zijn oom tien jaar op de troon zit (v.l.n.r. Louis, prinses Stéphanie, Camille en Pauline).

Dol op zijn zusjes

© Louis Ducruet / Instagram © Louis Ducruet / Instagram

In Monaco doorliep Louis het lyceum, later zat hij op de Skema Business School in het Franse Sophia Antipolis. Momenteel studeert hij Sports Management aan Western Carolina University in de Verenigde Staten. Hij is close met zijn neven Pierre en Andrea, en dol op zijn moeder. Daarnaast is hij hondstrouw aan Pauline (rechts) en hun halfzus Camille (midden). Ooit vloog hij twee keer veertien uur om op Camille’s verjaardagsfeestje te zijn. Leuke vent. En jarig vandaag, hij is 23 geworden. Bon anniversaire, Louis!

Laatste nieuws