Gek doen over de grens

Gek doen over de grens, soms zijn royals net echte mensen. We kunnen koningin Margrethe van Denemarken (kettingroker, ei...

Gek doen over de grens, soms zijn royals net echte mensen. We kunnen koningin Margrethe van Denemarken (kettingroker, eigenwijs, leuk mens!) niet vaak genoeg in een gezellige overhemdjurk op witte schoenen zien poseren voor haar man, prins Hendrik. Het vakantiekiekje werd gemaakt tijdens een staatsbezoek aan Indonesië. Ze staan hier voor de Prambanan tempel in Yogyakarta. En ze zijn niet de enigen die tijdens zo’n bezoek over de grens – pers of geen pers – de teugels even wat laten vieren. Ook andere royals zijn vaak net even wat losser als ze uit hun natuurlijke habitat worden gehaald. Ze zijn er tenslotte toch even uit, nietwaar?

Yi-haa voor William en Kate

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Prins William en hertogin Kate haalden tijdens een tournee door Canada hun inner line dancer naar boven. Het houthakkershemd, het bloesje met kant, de cowboyhoeden – over de ‘Kleine Huis Op De Prairie-look’ was duidelijk nagedacht. En ze stampten klapten ook nog leuk mee, hier bij de Calgary Stampede. Dat zien we ze in onderkoeld Engeland nog niet zo snel doen.

Chanten met Charles en Camilla

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Tuurlijk gaan prins Charles en hertogin Camilla op de grond zitten. Beetje chanten tussen de swami’s? Welja, joh. Met zijn tweeën één enorme bloemenketting om? Geen problem: “We’re good sports!” Mijnheer en mevrouw van Wales, normaal gesproken keurig in de plooi, doen hier mee aan een Aarti ceremonie in de Parmarth Niketan Tempel aan de oever van de Ganges tijdens een bezoek aan Dehradun, India. En hadden het dol: Charles deed zo zijn best dat Camilla haar lachen bijna niet kon houden.

Noorse royals in de tuktuk

© Julian Parker / Getty Images © Julian Parker / Getty Images

Zitten ze normale gesproken in een antieke koets of gepantserde limousine, in Hanoi namen prins Haakon en kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen gewoon een tuktuk. Waar ze fanatiek selfies in namen, dus ze vonden het zelf blijkbaar ook enig. Het stel was in Vietnam voor een officieel bezoek, wat ook veel punthoeden, tempels en lekkere hapjes behelsde – nice work if you can get it. 

‘Even lachen, misschien?’

© Julian Parker / Getty Images © Julian Parker / Getty Images

Misschien wel onze meest favoriete Oranjes-kiek ooit! Tijdens een bezoek aan Chili in 2003 neemt hier nog koningin Beatrix daadkrachtig haar eigen camera en legt zoon Willem-Alexander en schoondochter Máxima vast. En dit ook nog tijdens de zonsondergang in Moon Valley, gezelliger en gewoner kan haast niet. De kroonprins en –prinses zijn hier net een jaar getrouwd, Máxima is net zwanger van Amalia (en weet dit vermoedelijk zelf nog niet eens) en het geluk spat eraf. Good days indeed. En doe gerust eens wat vaker gek.

Laatste nieuws