Eloise naar het Maerlant

Het Maerlant Lyceum in Den Haag krijgt er een bekende leerling bij. Eloise, de oudste dochter van prins Constantijn en p...

Het Maerlant Lyceum in Den Haag krijgt er een bekende leerling bij. Eloise, de oudste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien, gaat er na de grote vakantie naar toe. Eloise verhuist deze zomer met haar ouders, broer Claus-Casimir en zus Leonore van Brussel naar Den Haag. Daar kon ze ook kiezen voor het Gymnasium Sorghvliet waar haar nichtje, kroonprinses Amalia, in september begint. Maar volgens het Maerlant – premier Rutte heeft er ook op gezeten – sprak het onderwijsaanbod en de sfeer op hun school Eloise het meeste aan. Laurentien zat vroeger grappig genoeg op Sorghvliet: de dames zijn dus lekker eigenwijs.

Eloise (rechts) met haar ouders, prinses Laurentien en prins Constantijn, en haar zusje Leonore en broertje Claus-Casimir. Het gezin was hier te gast op het huwelijk van prins Jaime de Bourbon Parme en Viktoria Cservenyak © Michel Porro / Getty Images Eloise (rechts) met haar ouders, prinses Laurentien en prins Constantijn, en haar zusje Leonore en broertje Claus-Casimir. Het gezin was hier te gast op het huwelijk van prins Jaime de Bourbon Parme en Viktoria Cservenyak © Michel Porro / Getty Images

Eloise Sophie Beatrix Laurence, gravin van Oranje-Nassau, jonkvrouw van Amsberg is de oudste van haar generatie Oranjes. Ze is het meisje dat prinses Beatrix voor het eerst oma maakte en het enige kleinkind dat prins Claus nog heeft meegemaakt. De gravin is vijfde in lijn der troonopvolging. Haar officiële aanspreektitel is Hooggeboren Vrouwe, maar daar doet ze zelf niets mee: ze is ‘gewoon Eloise’. Dat ze geen prinses is, komt voort uit het koninklijk besluit het aantal prinsen en prinsessen beperkt te houden. Overigens is ze niet vernoemd naar het liedje van Barry Ryan, maar naar een voorouder van Laurentien.

Dat de nichtjes niet naar dezelfde school gaan wil niet zeggen dat ze het niet goed kunnen vinden. Amalia en Eloise trekken al hun hele leven samen op, zoals hier in Lech, in februari 2006 © Scott Barbour / Getty Images. Dat de nichtjes niet naar dezelfde school gaan wil niet zeggen dat ze het niet goed kunnen vinden. Amalia en Eloise trekken al hun hele leven samen op, zoals hier in Lech, in februari 2006 © Scott Barbour / Getty Images.

Laatste nieuws