Queen in training: Belgische kroonprinses Elisabeth begint aan militaire opleiding

Prinses Elisabeth, de oudste dochter van koning Filip, begint na de zomer met een opleiding aan de Konkinklijke Militaire School in Brussel.

Prinses Elisabeth (18) begint in september met de opleiding ‘Sociale en Militaire Wetenschappen’. Ze gaat hiermee haar vader, grootvader én overgrootvader achterna. Zij gingen ook allemaal naar de Brusselse academie. 

De Belgische prinses is de oudste dochter van koning Filip en daarom ook troonopvolgster. Ook zal ze automatisch opperbevelhebber worden van de Belgische strijdkrachten. Een titel die in Nederland bijvoorbeeld niet voor koning Willem-Alexander is weggelegd. 

Omgaan met wapens

De opleiding is de eerste fase van haar training tot koningin. (Hoe The Princess Diaries klinkt dat?!) Het kan Elisabeth veel bruikbare kennis geven voor de toekomst. Ze zal namelijk onder andere de vakken militaire grondvorming, psychologie, sociologie en geschiedenis volgen. Ook kaartlezen en omgaan met wapens zijn onderdeel van het traject. Volgens de Vlaamse krant Het Nieuwsblad is Elisabeth één van van twintig meisjes in een lichting van honderd studenten die aan de opleiding beginnen. 

bron: De Belgische Monarchie

Intens dagschema

Hoewel ze op een kwartier afstand van de school woont, mag de hertogin van Brabant doordeweeks niet stiekem naar huis om in haar eigen queen bed te slapen. Kolonel Thierry Perinne, directeur basisvorming op de academie, zegt tegen Het Nieuwsblad: “Ze mag, net als andere studenten, alleen in het weekend naar huis. Het dagschema is intens. De studenten zijn de hele tijd met elkaar en bouwen veel discipline op.” 

Bron: Het Nieuwsblad | Beeld: De Belgische Monarchie

Laatste nieuws