Hotline bling: Dit is waarom Harry’s trouwring anders is dan die van andere royals

Dat prins Harry dingen graag net even anders doet, is geen verrassing meer. Maar wist je dat ook zijn trouwring net even anders is dan die van de andere royal men?

Dat Harry dingen graag net even anders doet, is geen verrassing meer. Maar wist je dat ook zijn trouwring net even anders is dan die van de andere royal men?

In tegenstelling tot het gebruikelijke Welsh goud waar de meeste royal trouwringen van gemaakt zijn, ging Harry voor een strak platina exemplaar. Hiermee breekt Harry een traditie die al sinds 1923 in stand wordt gehouden. 

Weinig royals dragen een trouwring

Harry is sowieso een van de weinige royals in de familie die zijn trouwring altijd draagt. Dit is namelijk niet gebruikelijk voor de mannen. Prins William en zijn opa Philip dragen hun trouwring nooit. Prins Charles doet dit wel, maar die draagt zijn exemplaar (bijna verstopt onder zijn zegelring) om zijn pink. Harry draagt die van hem gewoon om zijn ringvinger. Dus wie zijn er nu eigenlijk echt opstandig?

Bron: BSR Agency

Eenvoudige ring, eenvoudige reden

De reden waarom Harry’s ring zo afwijkt is eigenlijk heel eenvoudig. Volgens Hello Magazine wilde Harry simpelweg gaan voor een meer moderne look. De ring van Meghan is wel gemaakt van Welsh goud en, geheel volgens traditie, aan haar geschonken door de koningin. Dat dan weer wel.

Bron: Hello Magazine | Beeld: Getty Images, BSR Agency

Laatste nieuws