Deze achterhaalde regels zal Kate waarschijnlijk veranderen als ze koningin wordt

Het lijkt erop dat Kate het koningshuis behoorlijk wil moderniseren.

De Britse royals halen weer volop de headlines sinds het nieuwe seizoen van The Crown in première is gegaan op Netflix. Naar verluidt is de familie allesbehalve blij met de nieuwe afleveringen en ook de broer van prinses Diana heeft zich in de discussie gemengd.

Toch komt hertogin Kate deze week om een andere reden in het nieuws. Het lijkt er namelijk op dat ze een aantal achterhaalde koninklijke regels zal veranderen zodra ze koningin wordt.

Geen verrassing

Dit komt natuurlijk niet geheel als een verrassing. Kate en haar man prins William staan erom bekend dat ze graag de grenzen van de, vaak ouderwetse, regels opzoeken. Zo zijn ze opvallend openhartig over de opvoeding van hun kinderen en deinzen ze niet terug voor een openbaar dolletje ten koste van hun lieftallige echtgenoot/echtgenote.

Zonder man

Een bron onthulde aan US Weekly: “Kate zou best eens een paar achterhaalde koninklijke regels kunnen veranderen.” Hier is ze natuurlijk eigenlijk al een beetje mee begonnen. “We zagen Kate voorheen nooit bij evenementen zonder haar man, maar tegenwoordig woont ze talloze evenementen bij zonder William aan haar zijde. Ook is ze erg aanwezig op social media en voelt ze zich duidelijk op haar gemak tijdens televisie-interviews en virtuele gesprekken. De kans is groot dat ze hier in de toekomst mee doorgaat.” Het lijkt er dus op dat Kate het koningshuis hier en daar wat wil moderniseren. Well, can’t blame her, toch?

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws