Wat doet een gezichtsroller nu eigenlijk?

De wetenschap achter de trendy huidverzorgingstool.

We kennen natuurlijk allemaal de welbekende gezichtsroller. Deze tool zou je een stevigere en jeugdigere huid geven, maar klopt dat ook echt? Wij gingen op onderzoek uit.

De gezichtsroller

Je hoort en ziet ze overal: gezichtsrollers, jade rollers in het speciaal, die je gebruikt om je gezicht te masseren en om huidverzorging aan te brengen. Maar doet het écht wonderen voor een geweldige huid? “Hoewel het rollen van jade populair is, gebruiken mensen al eeuwenlang face rollers en beeldhouwen (zoals gua sha), gemaakt van gladde jade”, zegt Sabina Wizemann, senior chemicus bij Institute Beauty Lab. “De techniek is ontstaan ​​in China, waar het bekend stond om zijn genezende en zuiverende werking”, legt ze uit.

Volgens Wizemann helpt de gezichtsroller je dan ook bij de volgende dingen:

  • Het modelleren, versterken én verstevigen van de huid;
  • Het stimuleert de bloedsomloop;
  • Het helpt je aan een heuse glowy skin;
  • Het vermindert wallen;
  • Het helpt fijne lijntjes te minimaliseren;
  • Het verbetert de elasticiteit in je gezicht;
  • Het helpt huidverzorgingsproducten beter door te dringen

Hoe werkt ie?

De meeste gezichtsrollers kun je dagelijks gebruiken, maar twee tot drie keer per week is ook voldoende om al resultaat te zien. Je kunt ‘m het best gebruiken nadat je een verzorgende crème of olie op je huid hebt aangebracht, zodat ‘ie makkelijk rolt. Benieuwd hoe je het ding kunt gebruiken? Bekijk dan onderstaand filmpje.

Of de tool nu écht helpt, is nog niet klinisch bewezen. Maar de technieken kunnen de gezichtsspieren ontspannen en een verkoelend gevoel op de huid geven, en de massage kan na verloop van tijd een verstevigend effect hebben. Gua sha kan ook helpen de bloedcirculatie en lymfedrainage te verbeteren. Het proberen waard toch? En ach ja, zo’n roze of groene roller staat altijd leuk op je make-up tafel.

Bron: Good House Keeping | Beeld: Adobe Stock, YouTube

Laatste nieuws