Zo hielden William en Kate hun relatie geheim op de universiteit

Je moet er wat voor over hebben om de paparazzi weg te houden.

Toen de liefde tussen prins William en Kate Middleton nog pril was, probeerde het stel te voorkomen dat hun relatie binnen mum van tijd in alle roddelbladen zou prijken. Het clever couple kwam daarom met deze manieren om de paparazzi te omzeilen.

Verliefde studenten

Het vergt wel de nodige discipline: in die eerste fase van verliefdheid zitten en dan toch voortdurend de handen van elkaar af moeten houden. De hertog van Cambridge deed in zijn studentenjaren zijn uiterste best om de pers nog even weg te houden van zijn kersverse vriendin. En daar kwam aardig wat bij kijken.

Zo vroeg prins William zijn naaste vrienden om hem bij de schuilnaam 'Steve' te noemen. Het stel 'Steve en Kate' zou immers minder aandacht trekken in de wandelgangen van St. Andrews University dan als de naam 'William' zou vallen.

Daarnaast hielp William zijn vriendin een handje door een speciale 'support hotline' voor haar op te zetten. Toen de paparazzi erachter kwam wie de nieuw vlam van de prins was en uitvogelde waar de toekomstige hertogin woonde, zorgde William voor een directe lijn tussen Kate en Paddy Harverson, hoofd pers en communicatie van prins Charles. Mochten er plotseling fotografen in de tuin van de studente liggen, dan had Kate in ieder geval een directe verbinding met een expert. Tja, romantische gebaren zien er toch ietsjes anders uit als je een royal aan het daten bent.

Samenwonen in het geheim

Het duurde echter wel even voordat de pers op de hoogte was van het koninklijke stel. Volgens Katie Nicholl, de biografe van hertogin Kate, wist het koppel nog enige tijd de schijn op te houden dat ze gewoon vrienden waren. Zélfs toen ze bij elkaar introkken. Ze woonden namelijk samen met andere gemeenschappelijke vrienden. “Ze hadden wel allebei een aparte slaapkamer, maar op dat moment was het alleen nog maar om te doen alsof,” aldus Nicholl.

“Om hun relatie zo lang mogelijk buiten de schijnwerpers te houden, verlieten ze het huis op verschillende momenten en kwamen ze op verschillende tijdsstippen aan op feestjes. Ze maakten ook een pact om nooit in het openbaar elkaars hand vast te houden.”

Pact of niet, na een paar maanden werden de twee zoenend gespot tijdens een skireis en was er weinig meer te verbergen. Ach, de Cambridge'jes hebben in ieder geval hun best gedaan!

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws