Paars of blauw: gebruik jij de juiste zilvershampoo voor geblondeerd haar? 

Faux blondes, take notes! 

Lukt het je maar niet om de salonblonde kleur te behouden die jouw kapper je lokken eerder gaf? Het zou zo maar kunnen liggen aan de shampoo die je gebruikt.

Paarse pigmenten

Googel de term zilvershampoo en je vindt voornamelijk shampoo’s met paarse pigmenten. Dit is misschien wel de meest verkochte soort zilvershampoo, maar of je die ook het beste kunt gebruiken hangt af van jouw natuurlijke haarkleur.

Je eigen haarkleur heeft namelijk van nature een primaire warme tint. Het haar van brunettes heeft een oranje tint en mensen met licht haar hebben een gele tint. Ga je je lokken blonderen? Dan wordt naar verloop van tijd die warme tint zichtbaarder. Oftewel: die gevreesde gele of oranje gloed.

Complementaire kleuren

Om beter te begrijpen welke shampoo het beste is voor jouw blond geverfde lokken is het belangrijk om iets meer te weten over complementaire kleuren. Dat wil zeggen, de kleuren die recht tegenover elkaar staan in de kleurencirkel. Blauw en oranje zijn complementaire kleuren van elkaar en voor paars geldt dat geel hier recht tegenover staat.

Dus, heb jij van nature een donkere coupe, maar heb je die verruild voor blonde lokken? Dan kan die blonde toon naar verloop van tijd koperachtig gaan ogen. Brunettes hebben daarom vooral baat bij een blauwe zilvershampoo. De blauwe pigmenten kunnen de koperachtige tonen weer stabiliseren en daarmee behoud jij hombre, balayage, highlights of over-all geblondeerde haren mooi blond.

Voor mensen die van nature licht haar hebben, geldt daarom logischerwijs dat zij baat hebben bij een paarse zilvershampoo. Deze paarse pigmenten weten immers wel raad met die gele gloed. Aha!

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws