Video: hier gaat prinses Alexia komende twee jaar wonen

Zeezicht en een zwembad op het dak: Alexia's nieuwe kostschool lijkt ons zo gek nog niet.

Nog eventjes en prinses Alexia ruilt het vertrouwde Den Haag in voor een kostschool in Wales. Wij kijken alvast mee naar haar nieuwe optrekje.

UWC Atlantic College

Prinses Alexia vervolgt haar opleiding vanaf volgend schooljaar aan het UWC Atlantic College in Wales. Een kostschool waar ook haar vader een prettige tijd heeft gehad en waar de prinses een beetje uit het oog van de media kan verdwijnen.

Maar hoe ziet het er nu precies uit, haar nieuwe optrekje? Dankzij een virtuele rondleiding over de campus van de school zelf krijgen we een goede indruk van Alexia's nieuwe onderkomen.

Veel groen en zeezicht

Het Middeleeuwse kasteel waarin het Atlantic College is gevestigd, geeft op het eerste gezicht misschien een kille indruk. Het totaalplaatje is echter zo gek nog niet. De school wordt omringd door veel groen, de gemeenschappelijke ruimtes hebben echte Harry Potter-vibes en vanaf het dak van de school hebben de leerlingen een prachtig zicht op zee. En spotten we nu ook een zwembad op het dak? Het is niet vreemd dat zowel prinses Alexia als kroonprinses Leonor van Spanje ervoor kiezen om van dit afgelegen kasteel hun nieuwe thuis te maken.

Een andere video van de school geeft de indruk dat leerlingen elke minuut van de dag kunnen benutten om zichzelf verder te ontwikkelen. Kiest Alexia voor de toneellessen, de moestuinclub of gaat ze na schooltijd raften? We hopen het op een dag te horen!

Beeld: Brunopress, Patrick van Emst | Video: UWCAtlantic

Laatste nieuws