Schandaalprins Bernhard aan het licht: Wordt dit Beatrix’ grootste nachtmerrie?

Er staat een verfilming op de agenda over de schandalen van prins Bernhard, en daar zijn de Oranjes alles behalve blij mee.

Het boek Meesterspion wordt vermoedelijk door Netflix verfilmd, maar daar zijn de Oranjes wat minder over te spreken..

Netflix heeft de zinnen gezet op een serie over de levenswandel van (schandaal)prins Bernhard. Onderzoeksjournalist Philip Dröge werd benaderd voor het project. “Bernhard had zeven jaar de gevangenis in gemoeten.”

De journalist schreef jaren geleden Meesterspion, een biografie over een geheim leven van prins Bernhard en dát was voor Netflix de aanleiding om de onderzoeksjournalist te benaderen om er een interessant serietje over te maken. De prins staat bekend om de Lockheed-affaire en talloze buitenechtelijke affaires, maar nog niet eerder verscheen er een biografie over zijn andere liefde: de geheime diensten. “Vanaf zijn vroege jeugd flirtte hij met de nazi's en hun geheime dienst Reichssicherheitshauptamt, maar net op het moment dat hij waardevol werd voor de Duitsers, trouwde hij met prinses Juliana – en verbrak de contacten. In Britse ballingschap werkte hij voor de Engelse inlichtingendiensten M15 en M16. Daarnaast is hij grondlegger van de na-oorlogse Nederlandse inlichtingendienst, toen nog BNV geheten. Na de oorlog manifesteerde Bernhard zich als rabiaat anti-communist en werkte hij samen met de CIA.” Je begrijpt, de prins hield er een geheime agenda op na en dat nieuws slaat zonder twijfel in als een bom bij de Oranjes. En vooral bij prinses Beatrix, “zij gruwt immers van massale aandacht voor de misstappen van haar vader”.

Dat er geaasd wordt op een serie rond de prins is geen wonder: aan Bernhards verhaal hoeft geen letter gedramatiseerd te worden; zijn leven is al een schelmenroman van zichzelf. “Ik weet bijvoorbeeld bijna wel zeker dat hij nog meer buitenechtelijke kinderen heeft dan we al weten,” vertelt Philip aan Story. “Er is altijd al sprake geweest van dat hij twee zoons zou hebben bij een Britse dame. Die zouden uiteindelijk op Malta zijn beland. Dat verhaal is heel hardnekkig. Dat wil niet zeggen dat het waar is, maar gezien Bernhards historie is het ook niet heel onwaarschijnlijk. Ook ken ik twee andere mensen wier DNA overeenkomt, wat eigenlijk niet zou kunnen. Ze hebben dezelfde vader. Bernhard, is het vermoeden…”

Bron: Story, Meesterspion | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws