Naar verluidt is dit het favoriete fastfoodgerecht van koningin Máxima

Zou Máxima de burger zelf shoppen bij de AH?

Gezond, plantaardig én met een royal tintje: wij snappen wel waarom koningin Máxima fan is.

Sinds enkele weken ligt The Dutch Weed Burger in de schappen van de Albert Heijn en de eigenaren weten 't zeker: de koningin is een enorme fan. De burger is gemaakt van zeewier (Royal Kombu heet de soort) en zit boordevol eiwitten, ijzer en calcium. Het is daarom de perfecte vervanger voor vlees en het zeewier wordt lokaal geteeld in de Oosterschelde.

De burgers zijn een bekend begrip bij festivals en diverse restaurants, en nu dus ook in het huishouden van Huis ten Bosch. Zou Máxima haar burgers zelf bij de Albert Heijn scoren?

Koningin Elizabeth

Hare Majesteit koningin Elizabeth is kieskeurig als het aankomt op eten. Onder geen beding mag de royal kok knoflook gebruiken en ze heeft ook iets tegen zetmeel en tomatenpitjes. Een foodie is ze ook al niet. “Ze eet om in leven te blijven, in tegenstelling tot haar echtgenoot Philip die leeft voor eten,” aldus voormalig royal chef-kok Darren McGrady. Wat het extra opmerkelijk maakt dat een nieuwe pittige soep zo in de smaak viel, dat 'ie onmiddellijk vaker op het menu is gezet, zo blijkt uit de ITV documentaire 'Queen of the World'.

De soep wordt traditioneel bereid met callalooblad, zout varkensvlees, vers varkensvlees, kippenbouillon, okra, kool, uien, tijm en hete pepers. De oorspronkelijke bewoners van Sint Maarten maakten de soep al ver voor de komst van de Nederlanders en de Fransen. Callalooblad is lastig verkrijgbaar, maar kan worden vervangen door bladspinazie. Callaloo smaakt wat bitterder en nootachtig. In plaats van varkensvlees wordt de soep ook wel gemaakt met krab en/of garnalen.

Prins William

Voor de catering is het waarschijnlijke elke keer weer een uitdaging om een goede maaltijd voor te bereiden. Niets is minder waar. William is namelijk dol op een bepaald gerecht. En dat is niet eens zo heel chic. Een voormalig royal chef verklapt wat het lievelingseten is van de royal; William houdt enorm van vlees, en dan specifiek gebraden vlees. Met een gebraden kippetje of steak zit je dus sowieso goed. Wil je het helemaal tot in de puntjes laten voldoen aan zijn voorkeuren? Hij eet zijn biefstuk graag medium-gebakken. Weten we dat ook weer, voor het geval hij een keer op de stoep staat en vraagt of hij mag blijven eten.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws