Willem-Alexander, Máxima en Beatrix reageren op het overlijden van prins Philip

Het Koninklijk Huis staat stil bij het grote verlies.

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix hebben gereageerd op het droevige nieuws van vandaag.

Liefdevolle gevoelens

Vanmiddag werd bekendgemaakt dat de Britse prins Philip op 99-jarige leeftijd is overleden. Ook het Nederlandse Koningshuis staat stil bij het grote verlies, zo laten koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix weten:

“Met groot respect gedenken wij ZKH Prins Philip”, schrijven zij op sociale media. “Toegewijd stelde hij zijn lange leven in dienst van het Britse volk en van zijn vele plichten en verantwoordelijkheden. Zijn levendige persoonlijkheid maakte een onuitwisbare indruk. Onze liefdevolle gevoelens van meeleven gaan uit naar Hare Majesteit Koningin Elizabeth en alle leden van de Koninklijke Familie.”

Filip en Mathilde

Ook koning Filip en koningin Mathilde van België laten weten diepbedroefd te zijn.

“Het overlijden van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Philip, Hertog van Edinburgh, stemt ons diepbedroefd. We willen onze oprechte deelneming betuigen aan Hare Majesteit de Koningin en de Britse Koninklijke Familie, evenals aan het volk van het Verenigd Koninkrijk. We koesteren warme herinneringen aan onze ontmoetingen met hem. ⁣”

Prins Philip worstelde al langere tijd met zijn gezondheid en bracht eerder dit jaar al enkele weken door in verschillende ziekenhuizen, onder andere voor een hartoperatie. Op 10 juni van dit jaar zou hij zijn honderdste verjaardag vieren.

Vanwege de geldende coronamaatregelen in het Verenigd Koninkrijk kan de prins naar verwachting geen grote uitvaart krijgen. Ook kan niet de volledige koninklijke familie de begrafenis bijwonen, omdat er een maximumaantal van 30 bezoekers geldt. Hoe de plechtigheid eruit gaat zien, is daarom nog onduidelijk.

Beeld: Brunopress

Laatste nieuws