Zo laat je jouw huid binnen een paar minuten weer stralen

Hello there glowy skin!

Eerlijk is eerlijk, als je binnen een handomdraai een stralende huid kunt behalen, dan had iedereen waarschijnlijk al met een glowy skin rondgelopen. Toch zijn het niet alleen maar goede genen, dure crèmes of uitgebreide gezichtsbehandelingen die je huid doen laten stralen. Ook deze korte handelingen kunnen daarbij helpen.

Reinigen met koud water 

Je gezicht ’s ochtends reinigen maakt een onderdeel uit van ons vaste regime. Vaak kiezen we ervoor om ons gezicht met lauwwarm water te reinigen, maar koud water is veel beter voor een glowy skin. Door je gezicht met zo koud mogelijk water te wassen, stimuleer je de bloedcirculatie en dat zorgt weer voor een stralendere huid.

Masseer de huid kort

Er zijn verscheidene producten op de markt waarmee je je gezicht kunt masseren, zoals de jaderoller. Maar volgens dermatoloog Dr. Whitney Bowe zijn die chique beauty tools niet altijd nodig. “Laat de instrumenten die extra tijd kosten om te gebruiken achterwege”, adviseert ze aan Clean Plates. Gebruik in plaats daarvan gewoon je vingers om je huid kort te masseren. “Je vingertoppen zijn zacht en effectief en houden uw huidbarrière gezond.” It goes without saying dat je je handen en vingers wel even goed moet wassen voor je je gezicht aanraakt.

Buig voorover

Het is belangrijk om de bloedcirculatie van je gezichtshuid te stimuleren voor die felbegeerde glans. Je gezicht reinigen met koud water is een manier, maar je kunt ook even vooroverbuigen. Buig 1 of 2 minuten voorover, relax 10 seconden en doe het daarna nog een keer (mits je hier niet duizelig van wordt). Deze houding stimuleert de circulatie, en de bloedtoevoer naar je gezicht zorgt voor een stralend voorkomen.

Bewaar je oogcrème op de juiste plek

“Bewaar je oogcrème in de koelkast”, luidt het advies van schoonheidsspecialiste Abby Jean. “Als je het dan in de ochtend aanbrengt, verlicht je meteen puffiness rondom je ogen door het te koelen.”

Face yoga

De bloedcirculatie in je gezicht is zoals we al schreven een uitstekende manier om een stralende huid te bewerkstelligen. Je kunt de stimulatie ook een steuntje in de rug geven door bepaalde mondoefeningen of face yoga te doen. Stretch je mond door overdreven alle klinkers uit te spreken, dus A-E-I-O-U. Het is een supermakkelijke manier om de bloedcirculatie een kleine boost te geven.

Bron: Clean Plates, IMBB, Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws