Royal lookalike: dit is de dubbelganger van prinses Alexia

Bijna iedere week wordt de studente wel 'herkend' als de prinses der Nederlanden.

Als prinses Alexia ooit nog een stand-in nodig heeft, weten we waar ze moet zijn.

In Amsterdam denken mensen namelijk regelmatig dat ze de knappe dochter van Willem-Alexander en Máxima tegen het lijf zijn gelopen, en we snappen wel waarom.

Koninklijke kopie

Rosa Wanders is er inmiddels aan gewend dat ze wordt aangezien voor Alexia van Oranje. “Ik hoor het eigenlijk wekelijks wel. Via sociale media maar ook als ik op straat even met iemand praat of iemand mij voor het eerst ziet”, vertelt ze aan De Telegraaf.

En dat verbaast ons niets, want Rosa lijkt inderdaad sprekend op de prinses. Al denkt ze zelf dat het vooral komt door haar roodbruine lokken.

“Ik denk zelf dat het vooral door het haar komt, maar het voorkomen niet heel erg”, vertelt Rosa. Toch is het een compliment dat ze in haar zak kan steken: “Ik vind haar wel een mooi meisje, dus het is wel leuk om te horen.”

Zoek de verschillen

Het dagelijks leven van Rosa ziet er wel iets anders uit dan dat van haar royal dubbelganger: ze werkt in een Amsterdams kledingboetiekje en studeert communicatie. Over het leeftijdsverschil heeft de studente ook nog wel iets te zeggen. “[Alexia] is wel jonger, dus eigenlijk lijkt ze op mij”, grapt ze.

Zelf is Rosa in ieder geval blij dat er ook verschillen zijn: “Ik zou niet haar willen zijn, dat je je overal voor moet verantwoorden. Dat zou ik echt niet leuk vinden. Als zij één ding doet, wordt het meteen in de media gegooid, terwijl het helemaal niet zoveel voorstelt.”

Wél de prachtige looks van Alexia, niet de media-aandacht die bij een prinsessenleventje komt kijken. Alhoewel, Rosa staat nu alsnog volop in de schijnwerpers en poseert graag voor de boutique waar ze werkt.

Bekijk de foto's van Rosa hieronder:

Bron: Shownieuws, Grazia | Beeld: RVD – Martijn Beekman

Laatste nieuws