Een tip van de Queen: poets je sieraden met wat gin!

Maar vertel het niet aan de juwelier!

Een Queen en haar diamanten, het is een combinatie die niet weg te denken is bij de royals.

Van diamanten ringen tot prachtige tiara's, they have it all. Maar hoe krijgen de royals alle sieraden altijd zo bling-bling? Queen Elizabeths ontwerpster heeft het antwoord: gin. Huh? In het uitgebrachte boek genaamd: The Other Side of the Coin: The Queen, The Dresser and the Wardrobe, geschreven door de persoonlijke ontwerpster van Queen Elizabeth, Angela Kelly, wordt dé tip voor het schoonmaken van de diamanten vrijgegeven.

“Een beetje gin en water zijn handig om de diamanten een extra sprankeling te geven, vertel het gewoon niet aan de juwelier!”, schreef Kelly. Naast deze tip heeft ze nog een hele hoop andere reinigingsmethodes bedacht om de kostbare accessoires van koningin Elizabeth ready te maken om gedragen te worden.

“Een druppel afwasmiddel en water zullen alle haarlak vlekken laten verdwijnen.” Ondanks Kelly's reinigingsmethodes worden de sieraden van de Queen toch van tijd tot tijd gereinigd door professionele juweel-reinigers. “De juwelier van de koningin zal de stenen zo nodig een deep clean geven, dus voor mij is het gewoon een kwestie van een snelle schoonmaak en ze zijn weer sprankelend,” voegde Kelly toe.

Bron: The Other Side of the Coin | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws