Babynieuws! De dochter van prins Harry en Meghan Markle is geboren

Welkom baby Sussex!

We wisten dat het ergens in de zomer zou gebeuren, maar nu is het zover: het kindje van prins Harry en hertogin Meghan is geboren!

Dochtertje

De dochter van Harry en Meghan is geboren op vrijdag 4 juni in Santa Barbara, Californië. Dat maakte het stel bekend in een officiële aankondiging.

Het meisje is het kleine zusje van Archie (2 jaar) en het elfde achterkleinkind van Queen Elizabeth.

Naam & titel

De naam van de jongste royal is tegen de verwachtingen in ook al bekend. Zij heet Lilibet 'Lili' Diana Mountbatten-Windsor. Bookmakers die voorspelden dat het zusje van Archie naar Diana vernoemd zou worden, hebben hier dus deels gelijk in gekregen. Lilibet is het koosnaampje van de familie voor Queen Elizabeth, dus ook de eerste naam is een vernoeming naar de familie van Harry.

Als dochter van een hertog en hertog mag de baby zichzelf een Lady noemen, maar het is maar de vraag of deze titel daadwerkelijk gebruikt gaat worden. Archie, het oudste kind van Harry en Meghan, heeft namelijk ook geen adellijke titel en wordt aangesproken met het burgerlijke 'Master'. Dit kan veranderen wanneer prins Charles de troon bestijgt. Archie en zijn zusje hebben dan recht op de titels prins en prinses.

Zwangerschap & miskraam

In 2020 maakte Meghan Markle bekend dat ze een miskraam heeft gehad. Op Valentijnsdag van dit jaar deelde het koppel het nieuws dat ze toch nog een kindje verwachten. Tijdens het veelbesproken interview met Oprah Winfrey gaven de Sussex'jes al prijs dat het een meisje zou worden. Wel hielden Harry en Meghan lange tijd onduidelijk wanneer de hertogin precies uitgerekend was.

Beeld: Brunopress

Laatste nieuws