Dit zijn de nieuwe favoriete namen voor de dochter van Harry en Meghan

Bookmakers maken de huidige favorieten bekend.

De due date van hertogin Meghan komt steeds dichterbij en gokbedrijven speculeren er nog meer op los: wat wordt de naam van baby Sussex? Waar eerst 'Diana' aan de winnende hand leek te zijn, is er nu een heel andere favoriet opgedoken.

Diana

Een maand geleden was het volgens veel bookmakers nog een goed idee om geld in te zetten op de naam Diana. Een mooie, maar nogal obvious vernoeming, waar ook veel haken en ogen aan lijken te zitten. Koningshuisdeskundigen verwachten dat de dochter van de Sussex'jes een nog groter doelwit voor de paparazzi zou worden als ze de naam Diana zou krijgen. Iets wat Harry en Meghan juist niet voor hun kinderen willen, dus we schatten de kans klein in dat het meisje echt naar haar oma wordt vernoemd.

Nieuwe koploper

Gokbedrijf Ladbrokes heeft onlangs de huidige favorieten bekendgemaakt. Diana is nog altijd in de running, maar het lijstje is inmiddels flink uitgebreid.

De nieuwe nummer één is een heel andere vernoeming: de naam Philippa gaat nu aan kop. “De naam krijgt steeds meer aanhangers”, weet Jessica O'Reilly van Ladbrokes te vertellen. En dat is niet verrassend, twee maanden na het overlijden van Harry's grootvader prins Philip.

De naam is sowieso al een geliefde keuze binnen de familie. Twee van prins Harry's nichten, prinses Eugenie en Zara Tindall, gaven hun pasgeboren zoontjes 'Philip' als tweede naam (en die kwamen nog kort voor het overlijden van de 99-jarige Philip ter wereld). Een vernoeming naar de koninklijke familie zit er volgens het gokbedrijf sowieso dik in, omdat het zou laten zien dat de Sussex'jes zich nog wel verbonden voelen met hun familie aan de andere kant van de oceaan. Het zou dan wel gaan om een tweede naam.

Andere favorieten

Bookmakers die hun huiswerk goed hebben gedaan, kwamen erachter dat prins Harry en hertogin Meghan zelf al eens hints hebben laten vallen. Zo zou een meisje ook aan Meghan hebben gevraagd wat ze van de naam Amy vond. “Dat is een heel mooie naam, ik ben fan”, klonk het antwoord van de hertogin. Daarnaast sluit het ook nog eens leuk aan bij de naam van zoon Archie, dus de naam is in rap tempo opgeklommen tot een van de favorieten.

Ook de namen Lily en Harriet zouden een keer ter sprake zijn gekomen. Harriet? Ach, als koning Willem-Alexander een van zijn dochters naar zichzelf kan vernoemen, dan kan prins Harry dat natuurlijk ook. Wij durven er alleen niet te veel geld op in te zetten…

Tot slot is ook de naam Elizabeth populair. Van die klassieker bestaan tig varianten, dus Harry en Meghan kunnen er naar eigen smaak nog Liza, Betty of toch die Lily van maken. Wel zo veelzijdig voor een koppel dat de tradities graag laat varen!

Bekendmaking

Naar verwachting kan de dochter van de hertog en hertogin van Sussex nu elk moment geboren worden. Maar hoe komt de wereld eigenlijk te weten of Meghan is bevallen nu een koninklijke aankondiging er niet meer inzit?

Het zou kunnen dat de ouders het nieuws laten weten via de website van hun organisatie Archewell, waar prins Harry ook na het overlijden van prins Philip een statement publiceerde. Een andere mogelijkheid is dat ze in de voetsporen treden van beroemdheden als Katy Perry en Amanda Seyfried en de geboorte van hun dochter aankondigen via een van de liefdadigheidsorganisaties die ze steunen. Een goede manier om meteen de aandacht (en de donaties) naar het goede doel te trekken. Optie drie? We denken aan een nieuwe zwart-wit foto gemaakt door fotograaf Misan Harriman, die het gezin eerder vastlegde op de gevoelige plaat. Ook de zwangerschapsaankondiging verliep immers op die manier. Reken maar dat wij bij Beau Monde alle kanalen nauwlettend in de gaten houden!

Bron: HLN, Hello | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws