5 regels die hertogin Kate als gastvrouw nooit breekt

Als iemand de royal etiquette onder de knie heeft, dan moet Kate het wel zijn.

Trouw je met een prins? Dan moet je niet alleen zelf van goeden huize komen, maar ook de nodige hosting skills onder de knie hebben. Laat hertogin Kate er nu dól op zijn om de rol van gastvrouw op zich te nemen. Zij houdt zich daarbij altijd aan de volgende vijf regels.

Als iemand de royal etiquette onder de knie heeft, dan moet Kate het wel zijn. Ze heeft immers lang moeten wachten voordat ze het ja-woord aan haar prins kon geven, dus ze heeft inmiddels al een lange weg bewandeld. Met succes. Dit kunnen we van haar leren:

1. Stuur een uitnodiging

Hertogin Kate nodigt via Paperless Post (een bedrijf om online uitnodigingen te versturen) haar gasten uit. Heel belangrijk: vermeld altijd hoe laat het feest eindigt.

2. Dek de tafel

Het is erg belangrijk om je tafel formeel te dekken. Een bord staat bijvoorbeeld zo'n 4 centimeter van de rand van de tafel en het bestek ligt ter hoogte van de onderste rand van het bord. Zorg er hierbij voor dat het bestek even ver uit elkaar ligt.

3. Schud de hand en geef een kus ter begroeting

Wie bij Kate op bezoek komt, krijgt een stevige hand en een kus als begroeting. Tenminste, als je close met haar bent. Deze hartelijke begroeting wordt nu achterwege gelaten, maar we denken dat de hertogin vast en zeker terugvalt in haar oude routine zodra het huidige virus is gaan liggen. Daarnaast zorgt de hertogin er altijd voor dat ze een rondje doet en iedere gast voor het diner even heeft gesproken.

4. Houd je clutch in de hand

Je betrapt de hertogin er nooit op dat ze haar clutch onder de arm houdt of op tafel legt. Nee, ze houdt het altijd vast met twee handen en indien nodig in één hand.

5. Neem drie happen en stop

Observeer Kate tijdens het eten en het valt je op dat ze drie (of maximaal vier) happen neemt voordat ze even stopt met eten. Indien er soep geserveerd wordt, duw je de lepel van je af om de soep erop te krijgen. Nooit naar je toe.

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws