Dit is het verhaal achter de favoriete trui van prinses Diana

Lady Di droeg de trui vanwege een bijzondere reden.

Prinses Diana heeft te veel iconische looks om op te tellen. Van haar bruidsjurk tot haar revenge dress na haar breuk met prins Charles: Lady Di wist de tongen behoorlijk los te maken met haar outfits. Haar casual look van bikershorts met een oversized trui is anno 2021 zelfs nog steeds razendpopulair. Destijds werd ze meermaals gespot in een sweatshirt van Virgin Atlantic. Een heel casual trui die ze niet zonder reden droeg.

Iconische looks

Hoewel we Lady Di vaak zagen schitteren in een prachtige baljurk en met glinsterende diamanten om haar nek en vingers, moeten we toegeven dat de royal er ook in een casual outfit geweldig uitzag. Ze mag dan geen koningin geweest zijn, Diana was absoluut de queen van vrijetijdskleding. Haar go-to outfit was een oversized sweatshirt met daaronder bikershorts en gympen. De prinses maakte haar look steevast af met een zonnebril of een petje.

Bijzondere reden

In 1990 maakte Lady Di de tongen los toen ze gespot werd in een sweatshirt van Virgin Atlantic toen ze onderweg was naar de sportschool. De trui an sich was niet eens zo speciaal, maar vooral het feit dat ze deze meerdere keren achter elkaar droeg was bijzonder. Natuurlijk vond ze de trui waarschijnlijk lekker zitten, maar dat was niet de enige reden waarom ze 'm zo vaak uit de kast trok.

“Ik weet nog dat een van haar strategieën was om de Virgin Atlantic-trui naar elke sportsessie te dragen”, herinnert prinses Diana's trainer Jenni Rivett zich nog goed. Op deze manier hoopte de royal dat de waarde van de paparazzifoto's zou dalen. Als de foto's van de prinses er iedere dag ongeveer hetzelfde uit zouden zien, zouden ze immers minder goed verkopen.

Uiteraard waren de paparazzi én de wereld nog steeds in de ban van Lady Di, of ze nou voor de zoveelste keer de Virgin Atlantic-trui aanhad of niet, maar het was zeker een slim plan. Ironisch gezien resulteerde haar plannetje in another iconische look.

Veel celebs nemen vandaag de dag nog een voorbeeld aan de strategie van Diana. Geen zin in paparazzi? Trek gewoon keer op keer dezelfde outfit aan en de fotografen verliezen al snel interesse.

Bron: E! News | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws