Prinses Charlene komt niet terug naar Monaco voor tiende huwelijksjubileum

De Grimaldi's zullen hun tiende trouwdag niet samen doorbengen.

Op 1 juli is het tien jaar geleden dat prins Albert van Monaco en prinses Charlene in het huwelijksbootje stapten, maar de Grimaldi's gaan hun tinnen trouwdag niet samen vieren. Charlene heeft laten weten dat ze in Zuid-Afrika blijft, waar ze al een aantal maanden vertoeft.

Verbroken stilte

Het was lange tijd vrij stil rondom prinses Charlene, die Monaco een aantal maanden geleden weer verruilde voor thuisland Zuid-Afrika. Daar zou ze zich (tijdelijk) inzetten tegen de jacht op neushoorns, maar het bezoek duurt inmiddels langer dan gepland. Charlene kreeg kortgeleden te kampen met een ernstige oor-, neus-, keelinfectie en zou nu op doktersadvies in Zuid-Afrika blijven.

In een bericht laat de prinses weten dat ze het erg betreurt haar speciale huwelijksjubileum hierdoor te moeten missen. “Dit jaar zal de eerste keer zijn dat ik niet bij mijn man ben op onze trouwdag. Dat is moeilijk en maakt me verdrietig. Albert en ik hadden geen andere keuze dan het advies van het medische team volgen, ook al is het enorm moeilijk. Hij is voor mij een ongelooflijke steun.”

Romantische boodschap

Prinses Charlene probeert het leed wat te verzachten door een romantisch filmpje met de wereld te delen. In iets meer dan een minuut zien we de het hele liefdesverhaal van de Monegaskische prins en Zuid-Afrikaanse zwemster voorbijkomen: verliefd, verloofd, getrouwd, de geboorte van tweeling Jacques en Gabriella en een breed scala aan koninklijke bezigheden. “Fijne trouwdag Albert. Bedankt voor de zegen van onze mooie kinderen”, schrijft Charlene bij het weinig persoonlijke knip-en-plak-werk. Lieve filmpjes en medische omstandigheden ten spijt, volgens sommigen is er méér aan de hand tussen de royals.

Niet terugkomen

De Franse media beweert dat prinses Charlene niet per ongeluk vast is komen te zitten in Zuid-Afrika, maar is 'gevlucht' voor haar ongelukkige huwelijk. Dat er afgelopen herfst wéér een buitenechtelijk kind van Albert is opgedoken, zou Charlene niet bepaald lekker zitten. De prins heeft al twee buitenechtelijke kinderen moeten erkennen, de 29-jarige Jazmin en de 17-jarige Alexandre. Voor een derde kind, een mogelijke dochter van Albert, wordt nog een DNA-test geëist.

“Hoewel de bloedband niet is bewezen, heeft deze affaire Charlene helemaal van streek gemaakt”, vertellen insiders aan het Frans Voici. “Deze ondraaglijke situatie deed haar besluiten te vertrekken. En ze is niet van plan terug te komen.”

Zou het? Eerder liet prinses Charlene zich zelf in de media uit over de schandalen van haar echtgenoot en toen leek er geen wolkje aan de lucht te zijn: “Als we erover praten, zeg ik hem vaak: ‘Ik sta voor duizend procent achter je.’ Ik steun je in wat je doet, in goede en in slechte tijden.”

En dan zijn er nog de 6-jarige Gabriella en Jacques, die al vroeg met hun royal duties begonnen zijn en de afgelopen maanden heel vaak aan hun vaders zijde verschenen. Kunnen ze binnenkort ook weer met maman Charlene op pad?

Gabriella en Jacques, juni 2021. Beeld: Brunopress.

Bron: Elle.fr, HLN | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws