De stijlevolutie van hertogin Kate’s kapsels

Dat is dus heel veel laagjes, pony's en geföhnde lokken.

Bruine lokken, véél laagjes en altijd goed geföhnd: hertogin Kate heeft al jarenlang haar eigen signature style. Toch is ze zo nu en dan ook voor een uitspatting gegaan. Om vervolgens snel terug te keren naar het oude…

Pre-royal jaren

Tijdens haar studietijd, toen ze haar prins op het witte paard ontmoette, liep Kate al het liefst rond met losse, wapperende lokken en curtain bangs, of eigenlijk: een gordijntje één kant op. Anno 2005 was het nog wel een dingetje om de pluis uit heur haar te krijgen, maar dat had de toekomstige royal al snel onder de knie.

Beeld: Brunopress.

Als 'vriendin van' werd Kate Middleton regelmatig op de kiek gezet tijdens het winkelen, dus kon ze maar beter goed gekapt de deur uit gaan. Al in 2006 – Kate was hier 24 jaar – waren laagjes en een lichte slag haar go to kapsel.

Beeld: Brunopress

En het mocht een tikje volumineuzer tijdens het bekendmaken van de koninklijke verloving in 2010. Big & bouncy! Ook is Kate's gordijntje terug en lijkt het alsof ze haar lokken iedere avond 100 keer borstelt voor de ultieme glans. Wanneer je haar nog shinier is dan de diamanten aan je verlovingsring…

Beeld: Brunopress

Haar van een hertogin

Na haar royal wedding durfde hertogin Kate meer te experimenteren met haar kapsel. Niet zo gek als je plots een heel beautyteam tot je beschikking hebt én een volle sociale agenda krijgt, waarna je looks ook nog eens het gesprek du jour worden. Tijdens het ARK 10th Anniversay Gala Dinner in 2011 kregen we de glamourous kant van de hertogin te zien. Steile lokken en een lichtere bruintint voor de zomer, het staat haar goed!

Beeld: Brunopress

Maar al snel keerden de krullende lokken weer terug, ditmaal in koperkleur.

Beeld: Brunopress

Hoewel Kate duidelijk happy is met haar vaste stijl, wil de kleur nog weleens wisselen. Bevallen van prins George (juli 2013) deed de hertogin bijvoorbeeld met blonde highlights. In de loop van het jaar werden de haren van de kersverse moeder steeds langer én blonder.

Beeld: Brunopress

Maar in 2015 was het weer chocoladebruin, steil, vrij kort en maakte de schuine pony weer een comeback.

Beeld: Brunopress
Beeld: Brunopress

Prinses Charlotte zat niet bepaald op al die persfoto's te wachten onderweg naar haar eerste schooldag, maar mama Kate stráált voor de camera met haar honingblonde haar. Zo lichtgekleurd zien we het niet vaak bij de beroemde brunette!

Beeld: Brunopress

Bij haar eerste openbare verschijning na de lockdown in 2020 verraste hertogin Kate met een nieuw kapsel. Zijscheiding, check. Kort laagje aan de voorkant, check. Maar wáár zijn haar geföhnde golvende lokken? Wellicht zat de haarstylist van de Cambridge'jes nog in isolatie of was Kate het optutten tijdens die vreemde maanden een beetje verleerd. Verfrissend is het wel, deze nieuwe look.

Beeld: Brunopress

We zien de hertogin soms met de prachtigste opgestoken haren, maar het allerliefst draagt Kate haar lokken toch los. Ze brak er zelfs een royal traditie mee op haar bruiloft. Tegenwoordig zien we Kate vaker voor de gulden middenweg gaan nu haar rol steeds serieuzer wordt: halfopgestoken kapsels om haar look nét wat extra's te geven, maar waarbij heur haren toch kunnen blijven wapperen in de wind.

Beeld: Brunopress

Kate mag dan wat meer met haar kapsels variëren dat sommige andere royal ladies (looking at you, prinses Beatrix), ook de hertogin van Cambridge is uiteindelijk erg stijlvast. De bouncy blow-dry doet het ook in zomer 2021 nog goed bij hertogin Catherine – al minstens vijftien jaar lang een succesnummer!

Beeld: Brunopress

Bron: Grazia UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws