Holyrood & horses: de Queen is in haar sas

Van Schotland tot aan Windsor Castle: de Queen laat zich van haar vrolijke kant zien!

Kortgeleden nog maakten de Britten zich zorgen om hun Queen, maar Elizabeth lijkt ondanks het roerige jaar goed in haar vel te zitten.

Holyrood Week

Queen Elizabeth heeft na de lange lockdown en het overlijden van haar echtgenoot de draad weer voorzichtig opgepakt. En de vorstin lijkt er maar al te blij mee te zijn dat ze zich weer onder de mensen kan begeven. In het voorjaar maakten veel Britten zich zorgen over het welzijn van de Queen, want: hoe zou het haar afgaan zonder prins Philip, na meer dan 73 jaar huwelijk? En hoe lang houdt ze haar zware rol nog vol, nu ze zelf de 95 is gepasseerd? Royal fans halen opgelucht adem nu Queen Elizabeth weer monter in het openbaar verschijnt.

Deze week was het 'Holyrood Week', de jaarlijks terugkerende week waarin Hare Majesteit een bezoek brengt aan Schotland. Ditmaal werd ze tijdens haar verschillende activiteiten vergezeld door kleinzoon prins William en dochter prinses Anne. En nadat de laatste plaquette was onthuld, vloog Elizabeth linea recta terug naar Windsor Castle om een paardenshow bij te wonen.

Koning in opleiding

Holyrood Week begon met een leuk uitje voor de Queen en prins William, koning in opleiding, naar Schotse frisdrankfabrikant Irn-Bru.

Beeld: Brunopress

Hoewel prins William beweerde dol te zijn op het feloranje goedje, dat naar kauwgomballen schijnt te smaken, durfde Queen Elizabeth zich niet aan een slokje te wagen.

Prinses Anne mocht haar moeder vergezellen bij een bezoekje aan een kinderbos, waar onder toeziend oog van de royals marshmallows geroosterd werden. De tweede jongen van links weet dat de tafelmanieren-etiquette niet geldt als het om smeltende marshmallows gaat, koninklijk gezelschap of niet.

Beeld: Brunopress

Vorige week deelde hertogin Kate nog een potje zelfgemaakte honing uit, nu krijgt de royal family er meteen eentje terug. Queen Elizabeth inspecteert nog wel even of de paleischefs er iets mee kunnen.

Beeld: Brunopress

Royal Windsor Horse Show

Na een drukke werkweek was het tijd voor ontspanning. In het geval van de Queen is dat dus een paardenshow in de achtertuin van je kasteel. Op donderdagochtend stond Elizabeth nog bij de Universiteit van Edinburgh een plaquette te onthullen, luttele uren later zat ze front row bij de Royal Windsor Horse Show. Tijd om zich om te kleden was er niet, maar dat maakt niet uit: het outfitthema van de week was toch al overduidelijk 'iets blauws met grote knopen'. En als dat trendy zonnebrilletje op gaat, dan wéét je dat het weekend begonnen is. Hoe leuk om de Queen weer helemaal in haar element te zien!

Bron: Harper’s Bazaar | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws