Prinses Eugenie wijzigt plannen voor baby August

Gaan de Sussex'jes nog een belangrijke rol spelen in het leven van baby York?

Het zoontje van prinses Eugenie, de vijf maanden oude August, moet nog even wachten tot hij het heilige water over zijn hoofd gegoten krijgt. De doop van de baby stond voor afgelopen zaterdag op de planning, maar last minute werd de intieme ceremonie afgeblazen. Wat weten we over dit belangrijke moment voor baby York?

Niet gedoopt

Baby August Philip Hawke zou afgelopen zaterdagochtend gedoopt worden in de Royal Chapel of All Saints in Windsor. Prinses Eugenie en manlief Jack Brooksbank wilden het bij een kleine ceremonie houden, met alleen naaste familie. Sarah Ferguson, prins Andrew, prinses Beatrice en uiteraard de Queen stonden allemaal op de gastenlijst, maar de feestelijke gebeurtenis moest onverhoopt worden geannuleerd.

“Een van de gasten werd positief getest”, is de reden die The Sun daarvoor meldt. “Als gevolg hiervan hebben ze de ceremonie en het feest na afloop in de Royal Lodge afgeblazen.” Het is niet duidelijk om wie het gaat, maar blijkbaar wilden Eugenie en Jack deze genodigde absoluut niet missen.

Nieuwe plannen & peetouders

Verwacht wordt dat de doop nu een paar weken verschoven wordt, better safe than sorry. En dat valt natuurlijk in een handomdraai te regelen wanneer de uitgekozen doopkerk gewoon in de achtertuin van je vader staat.

Rest de vraag nog welke peetouders er straks bij de herkansing komen opdraven. Toen de zoon van prinses Eugenie in februari geboren werd, klonken de geruchten al snel dat prins Harry en hertogin Meghan zéker op de shortlist zouden staan. “Eugenie en Harry hebben altijd een ijzersterke band gehad en privé spreken ze voortdurend met elkaar”, wist een 'goede bekende' toen te melden. Mind you, dat was voor het beruchte Oprah-interview. En voor de bijna-doop van baby August zijn de Sussex'jes voor zover bekend niet over komen vliegen, dus de kans lijkt inmiddels een stuk kleiner.

Showbizz-prinses Eugenie heeft gelukkig nog een ruime keuze aan andere Bekende Peetouders voor haar kleine spruit. Ze mag bijvoorbeeld Robbie Williams, Ed Sheeran en Ellie Goulding onder haar vrienden rekenen, en hubby Jack Brooksbank schijnt op goede voet te staan met George Clooney. Voeg daar nog een royal neef of nicht aan toe en baby August is verzekerd van een leuke verzameling aan peetouders.

Hoewel er nooit pers aanwezig is bij een koninklijke doop zelf, is prinses Eugenie meestal niet te beroerd om persoonlijke (baby)foto's te delen op haar Instagram-account. Waarschijnlijk zien we daar binnenkort wanneer de kleine August is gedoopt, wie de peetouders zijn geworden en wat voor hoedje tante Bea voor de gelegenheid heeft opgezet.

Bron: Hello! | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws